NECOMPETENTA MATERIALA – Inalta Curte a stabilit: ”Nu exista nicio norma care sa justifice competenta Inaltei Curti in solutionarea recursurilor declarate impotriva hotararilor pronuntate de tribunale in apel”

Data: 29 January 2019, 11:14 | autor: L.J. | 0 comentarii | 392 afisari

Prin Decizia 3554/2018 a ICCJ a fost admisa exceptia de necompetenta materiala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Sectia a II-a civila, in solutionarea recursului declarat de recurentul-reclamant A. impotriva Deciziei nr. 133/2018 din 01 februarie 2018, pronuntata de Tribunalul Buzau, sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal.

Prin cererea inregistrata pe rolul Judecatoriei Buzau in data de 03 octombrie 2016 sub nr. 14230/200/2016, reclamantul A. in contradictoriu cu parata B. S.A. a solicitat anularea deciziei paratei nr. 2896 din 08 septembrie 2016, repunerea in drepturile si obligatiile aferente contractului de credit nr. 250 din 24 aprilie 2012 si contractului de garantare pentru achizitia de locuinte PC4/322218 din 26 aprilie 2012 si obligarea sa se conformeze obligatiilor ce ii revin conform art. 181 alin. (4) si urmatoarele din Normele de implementare, cu cheltuieli de judecata.Prin Sentinta civila nr. 3519 din 14 iunie 2017, Judecatoria Buzau a respins, ca neintemeiata, exceptia inadmisibilitatii petitului nr. 1 invocata de catre parata.

A respins, ca neintemeiata, exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantului in ceea ce priveste petitul nr. 3 invocata de catre parata.

A respins, ca neintemeiata, cererea de chemare in judecata, formulate de reclamantul A. in contradictoriu cu parata B. S.A.

A respins, ca neintemeiata, solicitarea reclamantului privind obligarea paratei la plata cheltuielilor de judecata.

A luat act ca parata nu a solicitat obligarea la plata cheltuielilor de judecata.

Hotararea instantei de fond i-a fost comunicata apelantului reclamant la data de 21 iunie 2017, iar la data de 13 iulie 2017 - data postei - in termen legal, s-a formulat cerere de apel impotriva acesteia, cerere inregistrata la data de 18 iulie 2017. Dosarul a fost inaintat spre competenta solutionare la Tribunalul Buzau, unde a fost inregistrat la data de 01 august 2017.

Tribunalul Buzau, sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal, prin Decizia nr. 133/2018 din 01 februarie 2018, a respins apelul reclamantului A., ca nefondat si a luat act ca nu s-au solicitat cheltuieli de judecata.

Impotriva acestei decizii a declarat recurs recurentul-reclamant A.

Cererea a fost inregistrata pe rolul Tribunalului Buzau iar dosarul cauzei a fost trimis pe cale administrativa la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Minuta ICCJ:

“Admite exceptia de necompetenta materiala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sectia a II-a civila, in solutionarea recursului declarat de recurentul-reclamant A. impotriva Deciziei nr. 133/2018 din 01 februarie 2018, pronuntata de Tribunalul Buzau, sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal.

Trimite cauza spre competenta solutionare Curtii de Apel Ploiesti.

Fara nicio cale de atac”.

Extras din decizia ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.