Mutarea lui Licu imediat dupa ce a primit dosarul Caracal

Data: 13 January 2020, 11:26 | autor: L.J. | 1 comentarii | 530 afisari

Procurorul General Bogdan Licu (foto) a anuntat luni, 13 ianuarie 2020, mutarea pe care a facut-o imediat dupa ce a primit pentru confirmare rechizitoriul din dosarul Caracal, insotit de documentele aferente.


Motivul pentru care rechizitoriul trebuie confirmat de catre insusi Procurorul General al Romaniei il constituie faptul ca dosarul Caracal a fost instrumentat, printre altii, de catre procuroarea Giorgiana Hosu, cea care conduce acum interimar DIICOT. Or, in lipsa unui sef titular al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, procurorul ierarhic superior al Giorgianei Hosu nu este altcineva decat insusi seful PICCJ.

Amintim ca cei cinci anchetatori DIICOT din dosarul Caracal sunt: Elena Giorgiana Hosu, Oana Andrea Schmidt-Haineala, Alina Albu, George Lucian Patuleanu si Adrian Petre Todoran.

Reveniind la situatia de luni, trebuie sa precizam ca Procurorul General Dimitrie Bogdan Licu nu se grabeste sa confirme rechizitoriul Caracal. In schimb, el a anuntat constituirea unei comisii care va analiza documentele.

Comunicatul lui Bogdan Licu:

In cursul zilei de azi, 13 ianuarie 2020, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (D.I.I.C.O.T.) a transmis procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (P.I.C.C.J.) dosarul 'Caracal', impreuna cu rechizitoriul intocmit, pentru verificarea sub aspectul legalitatii si temeiniciei si confirmarii de catre procurorul ierarhic superior.

In vederea solutionarii, procurorul general al P.I.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu, a constituit un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de indrumare si control (S.I.C.) si Sectiei de urmarire penala si criminalistica (S.U.P.C.) – Biroul Criminalistica, care va examina actele de urmarire penala efectuate in cauza si va intocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundamentarii deciziei procurorului general.

Comentarii

# Ioan Duscas date 13 January 2020 20:00 0

Este de groază să constați că mulți dinntre procurori coordonează acțiuni tipic magfiote

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.