Musat & Asociatii, victorie la Inalta Curte

Data: 21 June 2018, 13:09 | autor: L.J. | 0 comentarii | 714 afisari

Echipa de litigii a Casei de Avocatura MUSAT & ASOCIATII a castigat definitiv un dosar cu rezonanta deosebita in plan cultural, fiind alaturi de Societatea Cultural-stiintifica „Vasile Alecsandri” din Bacau si de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale in mentinerea clasarii ca monument istoric a Casei Memoriale „Vasile Alecsandri”.


Completul de 3 judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie a respins solicitarea actualului proprietar de anulare a clasarii ca monument istoric a Casei Memoriale „Vasile Alecsandri”, mentinand astfel imobilul sub regimul de protectie instituit prin Legea nr.422/2001 privind protejarea monumentelor istorice.

Imobilul „Vasile Alecsandri” a fost clasat ca monument istoric inca din anul 1991, prin Ordinul nr. 2314/2004, care a preluat lista de clasare a imobilelor monumente istorice existenta la nivelul anilor 1991-1992. Timp de peste 5 ani, societatea civila locala si reprezentantii presei au dezbatut pe larg situatia dezastruoasa in care a ajuns cladirea de patrimoniu si au militat pentru mentinerea clasarii ca monument istoric cu scopul protejarii cladirii si al mentinerii dreptului de preemptiune a statului roman. Conform legii, directia judeteana pentru cultura „initiaza, atunci cand este necesar, sau solicita consiliului judetean exproprierea pentru cauza de utilitate publica a monumentelor istorice, in vederea salvarii acestora de la distrugere si degradare”.

Profesorul Ioan Danila este unul dintre cei mai ferventi aparatori ai casei de patrimoniu si fondatorul asociatiei culturale ce poarta numele poetului: Societatea Cultural-stiintifica „Vasile Alecsandri”. Printr-o scrisoare oficiala, semnata impreuna cu rectorul Universitatii Vasile Alecsandri” din Bacau, prof. univ. dr. Carol Schnakovszky, a tinut sa transmita multumiri echipei de avocati care a contribuit la acest succes: „Dorim sa adresam profundele noastre multumiri in legatura cu modul in care Casa de Avocatura Musat & Asociatii s-a implicat, pro bono, in acest litigiu. Gestul firmei se inscrie, fara exagerare, intre acele demersuri menite sa restabileasca locul valorilor patrimoniale romanesti”.

Echipa de avocati implicati in proiect a fost coordonata de catre dl Gheorghe Buta, managing partner la MUSAT & ASOCIATII. Au fost in mod direct implicati in gestionarea dosarului avocatii Angela Porumb (partener) si Valeriu Solcanu (senior associate).

Aceasta reusita se adauga numeroaselor succese obtinute de Casa de Avocatura MUSAT & ASOCIATII in beneficiul clientilor sai: institutii publice, companii de stat si corporatii multinationale, precum si personalitati ce ocupa diverse functii si demnitati publice, care au fost, de-a lungul anilor, reprezentati cu succes de firma de avocatura.


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.