Ministrul Tudorel Toader a participat la festivitatile organizate la Tirgu Ocna, unde peste 250 de agenti de penitenciare a depus juramantul

Data: 30 August 2017, 15:05 | autor: L.J. | 0 comentarii | 796 afisari

 

Ministerul Justitiei a transmis miercuri, 30 august 2017, un comunicat de presa cu privire la festivitatea de absolvire a promotiei SNPAP 2017, eveniment ce a coincis cu aniversarea a 20 de ani de traditie in pregatirea agentilor de penitenciare.  Dupa festivitati, ministrul Justitiei, Tudorel Toader (foto), a avut o intrevedere cu directorii penitenciarelor din intreaga tara, ocazie cu care  a dorit sa cunoasca mai bine toate problemele specifice cu care se confrunta penitenciarele


Iata comunicatul Ministerului Justitiei:

"Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare (SNPAP) de la Tirgu Ocna a fost astazi, 29 august 2017, gazda festivitatilor de absolvire a promotiei SNPAP 2017, eveniment ce a coincis cu aniversarea a 20 de ani de traditie in pregatirea agentilor de penitenciare.

Cei 258 de tineri absolventi ai SNPAP, dintre care 15 sunt din Republica Moldova, au depus, in Piateta Primariei orasului Tirgu Ocna, juramantul de credinta in fata ministrului Justitiei, domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, vice-ministrului Justitiei din Republica Moldova, domnul Anatolie MUNTEANU, directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor din Romania, directorului general al Departamentului Institutiilor Penitenciare din Republica Moldova, reprezentantilor Centrului de formare a personalului din administratia penitenciara KRUS din Norvegia, reprezentantilor institutiilor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, reprezentantilor autoritatilor publice locale, reprezentantilor organizatiilor sindicale, precum si fostilor sefi de promotie ai scolii.

Prin primirea primului grad profesional, cel de 'agent de penitenciare', proaspetii absolventi vor reprezenta sistemul penitenciar romanesc, iar juramantul rostit la absolvire devine un nou mod de viata, dedicat serviciului public si in special al ordinii de drept, cu convingerea ca zi de zi vor trebui sa-si daruiasca toata priceperea si stiinta in slujba oamenilor. Pentru a marca intr-un mod inedit acest moment aniversar, toti cei 258 de elevi ai 'Promotiei SNPAP 20' au primit in dar un cadou simbolic: o stea care le poarta numele si care le va aminti de anii de scoala de la Tirgu Ocna.

In mesajul sau, ministrul Justitiei a spus ca 20 de ani de pregatire a agentilor de penitenciar de la Tirgu Ocna reprezinta maturitatea unei institutii de invatamant astfel ca, din aceasta toamna, la SNPAP se vor organiza cursuri pentru pregatirea continua a personalului Administratiei Nationale a Penitenciarelor. De asemenea, domnul Tudorel TOADER le-a transmis proaspetilor absolventi ca vor avea, in urmatoarea perioada, o misiune ce implica multa responsabilitate.

La randul sau, viceministrul Justitiei din Republica Moldova si-a manifestat aprecierea pentru calitatea pregatirii agentilor de penitenciare care au absolvit la Tirgu Ocna si care urmeaza sa-si desfasoare activitatea in unitatile penitenciare din tara vecina.

Dupa festivitati, ministrul Justitiei a avut o intrevedere cu directorii penitenciarelor din intreaga tara, ocazie cu care domnul Tudorel TOADER a dorit sa cunoasca mai bine toate problemele specifice cu care se confrunta penitenciarele pentru identificarea si prioritizarea masurilor ce trebuie luate astfel incat remedierea conditiilor de detentie sa se faca intr-un mod coerent si cat mai rapid cu putinta.

Reamintim ca domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul Justitiei a vizitat, in ultimele zile, mai multe penitenciare din tara pentru a observa felul in care acestea isi desfasoara activitatea in zilele obisnuite de lucru".

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.