Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, s-a intalnit cu ambasadorul Frantei la Bucuresti

Data: 12 April 2017, 14:52 | autor: L.J. | 0 comentarii | 502 afisari

 

Ministerul Justitiei a anuntat, inr-un comunicat de presa difuzat marti, 11 aprilie 2017, ca ministrul Tudorel Toader si secretarul de stat Marieta Safta s-au intalnit cu ambasadorul Frantei in Romania, Francois Saint-Paul, la sediul ministerului.


Iata comunicatul de presa al Ministerului Justitiei:

”In cursul zilei de marti, 11 aprilie 2017, domnul prof.univ.dr. Tudorel Toader, ministrul justitiei, si doamna conf. univ. dr. Marieta Safta, secretar de stat, au avut o intrevedere la sediul ministerului cu E.S. Francois Saint-Paul, ambasadorul Frantei in Romania.

In cadrul intalnirii au fost abordate aspecte referitoare la cooperarea bilaterala in domeniul justitiei, in special in ceea ce priveste indeplinirea obiectivelor de referinta monitorizate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, sustinerea eforturilor comune in domeniul luptei contra coruptiei si criminalitatii organizate, precum si importanta si utilitatea Agentiei Nationale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, institutie nou creata in vederea recuperarii prejudiciilor rezultate in urma savarsirii de infractiuni.

Discutiile au mai purtat si asupra importantei reformei administatiei publice centrale precum si a justitiei ca serviciu public, in slujba cetateanului, fiind evidentiata totodata si necesitatea sistematizarii si imbunatatirii legislatiei nationale, pentru a fi mai accesibila publicului larg.

Cu aceasta ocazie, domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul justitiei, a facut cunoscuta intentia de a organiza o conferinta pe tema Rolului Ministerului Justitiei in arhitectura statului de drept in cursul lunii octombrie a acestui an, care sa reuneasca reprezentantii ministerelor de justitie ai statelor membre la Bucuresti si sa constituie un prilej de reflectie, din perspectiva europeana, asupra multiplelor abordari posibile.

Intrevederea de astazi a constituit un bun prilej pentru consolidarea relatiilor de cooperare si manifestarea dorintei reciproce de a continua buna colaborare dintre cele doua state”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.