Ministrul Justitiei, intalniri cu sefii Curtii de Apel Timisioara si ai Tribunalului Timis

Data: 08 iunie 2018, 16:18 | autor: L.J. | 0 comentarii | 932 afisari

Ministrul Justitiei Tudorel Toader (foto) a efectuat, joi 7 iunie 2018, o vizita in judetul Timis, ocazie cu care au avut loc intalniri cu presedinta Curtii de Apel Timisoara, judecatoarea Erica Nistor, vicepresedintii Curtii de Apel Timisoara, judecatorii Carmen Pusa Parvulescu si Erica Nistor, si cu presedinta Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu.


Vizita a fost facuta cu scopul de a fi identificate spatiile necesare realizarii centrelor regionale de arhiva. De altfel, ministrul Toader a avut o intrevedere cu prefectul judetului Timis, Eva Georgeta Andreas, discutia vizand aspecte privitoare la colaborarea autoritatilor locale cu Ministerul Justitiei in vederea identificarii unor solutii viabile pentru rezolvarea problemelor administrative ale sistemului judiciar.

Comunicatul Ministerului Justitiei:

“In scopul identificarii celor mai adecvate spatii necesare realizarii centrelor regionale de arhiva, ministrul justitiei, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, si secretarul de stat, conf. univ.dr. Marieta SAFTA, au efectuat, in data de 7 iunie 2018, o vizita in raza Curtii de Apel Timisoara, programul delegatiei Ministerului Justitiei cuprinzand urmatoarele:

1.Vizitarea Penitenciarului Timisoara. In acest context, au fost vizitate mai multe spatii apartinand penitenciarului, respectiv: sectorul de acordare a drepturilor la pachet si vizita care urmeaza a fi dat in folosinta, sectorul administrativ, sectorul de detinere - sectia E 10 unde sunt cazati detinuti in regim deschis fara supraveghere si care sunt folositi la munca in exteriorul penitenciarului, clubul destinat activitatilor de reintegrare sociala. Cu aceasta ocazie, conducerea Ministerului Justitiei a purtat discutii cu urmatorii reprezentanti ai unitatii penitenciare: domnul comisar sef de penitenciare Georgica ALEXEEV, director, domnul comisar sef de penitenciare Liviu MARICA, director adjunct siguranta detinerii si regim penitenciar, doamna comisar sef de penitenciare Liliana TEODOROVICI, director adjunct economico-administrativ, domnul comisar sef de penitenciare Viorel NICOLAESCU, director adjunct educatie si asistenta psihosociala. Directorul penitenciarului a prezentat unitatea si activitatile intreprinse in cadrul acesteia, abordandu-se, in cadrul discutiilor, aspecte privitoare la climatul si conditiile de lucru ale personalului de penitenciare, conditiile de detentie, metodele de rezolvare a problemelor cu care se confrunta sistemul penitenciar. Conducerea Ministerului Justitiei a apreciat, in mod deosebit, diversitatea si multitudinea activitatilor de reintegrare sociala desfasurate in cadrul Penitenciarului Timisoara, respectiv: uscarea fructelor, legumelor si a plantelor aromatice, cresterea animalelor, cultivarea legumelor si cerealelor, apicultura, precum si prestarea de servicii la diverse societati comerciale. Astfel, aproximativ 200 de persoane private de libertate aflate in regim deschis parasesc dimineata celulele penitenciarului si se indreapta spre locul de munca, fara a fi insotiti de vreun reprezentant al penitenciarului. Toate aceste activitati au ca scop reintegrarea pe piata muncii a persoanelor private de libertate si prevenirea recidivei. In acelasi scop, conducerea Ministerului Justitiei a expus posibilitatea intreprinderii unor masuri legislative care vizeaza: valorificarea produselor sau bunurilor rezultate in cadrul activitatilor de reintegrare, inclusiv ca urmare a unor cursuri de calificare, in vederea finantarii altor activitati sau cursuri de calificare; valorificarea produselor de catre persoanele private de liberate in spatii comerciale, contribuindu-se, astfel, la imbunatatirea perceptiei societatii asupra detinutilor, la responsabilizarea detinutilor si la exersarea unor abilitati prosociale; posibilitatea ca munca prestata de detinuti pe timpul detentiei sa fie luata in considerare ca vechime in munca; autogospodarirea persoanelor private de libertate prin punerea la dispozitie a unor spatii unde acestia sa-si poata prepara singuri hrana, astfel incat sa dobandeasca abilitatile necesare pentru a face fata mai usor nevoilor cu care se confrunta dupa liberare.

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.