Ministrul Justitiei a efectuat o vizita de lucru la penitenciarul Iasi

Data: 29 August 2017, 18:41 | autor: L.J. | 1 comentarii | 548 afisari

 

Ministerul Justitiei a dat publicitatii marti, 29 august 2017, un comunicat sde presa privind vizita ministrului Justitiei, Tudorel Toader, la penitenciarul Iasi.


Iata comunicatul Ministerului Justitiei:

"Ministrul Justitiei, domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER a continuat, luni, 28 august 2017, seria vizitelor in institutiile din sistemul judiciar românesc cu vizita la penitenciarul Iasi.

Ca si in cazul deplasarilor anterioare, obiectivul a fost cunoasterea conditiilor de detentie precum situatia supraaglomerarii si felul in care se desfasoara activitatile care au ca scop reabilitarea persoanelor condamnate si reducerea riscului de recidiva. Astfel, ministrul Justitiei a vizitat spatiile de detentie, magazinul alimentar din interiorul penitenciarului, blocul alimentar si punctele de lucru unde se desfasoara activitati lucrative cu persoanele private de libertate.

Ministrul Justitiei a purtat discutii cu conducerea Penitenciarului Iasi, cu liderul de sindicat al Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor si cu o parte dintre angajatii aflati in timpul serviciului, scopul urmarit fiind identificarea masurilor care ar putea fi luate de la nivelul Ministerului Justitiei pentru imbunatatirea conditiilor in care personalul isi desfasoara activitatea.

Si de aceasta data, domnul Tudorel TOADER a dat asigurari ca isi mentine angajamentul de a continua eforturile pentru remedierea conditiilor de detentie din sistemul penitenciar românesc si imbunatatirea climatului de lucru pentru angajati, scopul fiind conformarea la standardul impus de Conventia pentru apararea drepturilor omului si libertatilor fundamentale si de jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Deplasarea, asa cum s-a procedat si anterior, nu a fost una anuntata, urmarindu-se felul in care unitatea isi desfasoara activitatea intr-o zi obisnuita de lucru."

Comentarii

# Botomei Vasile, doctor in drept date 30 August 2017 12:40 0

Recomandari bune pentru dnul Ministru de Justitie, venite de la Mediator Botomei vasile,doctor in drept: 1.Procurorul General al Romaniei, Procurorul sef DNA, Procurorul sef DIICOT,adjunctii acestora, Procurorii Generali ai Parchetelor de pe langaCurtile de Apel si Primii procurori ai parchetelor de pe langa Tribunale si de pe langa judecatorii,la fel si Presedintii de instante de la toate nivelurile, sa fie propusi de Ministrul de Justitie,prin minim 3 propuneri pentru fiecare functie in parte. Propunerile sa fie inaintate in Parlament pentru validare a candidatilor care au cel mai bun program de management.Validarile din Parlament se trimit la Presedintele tarii pentru emiterea decretelor de numire pe functii. Elementul de noutate consta in introducerea verigii cu validarea, care atrage inclusiv dreptul Parlamentului ca la propunerea Ministru;lui de Justitie sau la sesizarea Comisiei pentru drepturile omului sau a Cimisiei Juridice din Parlament, aceiasi canditati sa poata fi revocati/invalidati. Asa se creaza implementarea rezultatului stiintific autorizat in teza de doctorat in drept a autorului dr.Botomei Vasile, in care la nivel stiintific a fost autorizat proiectul stiintific de catre Ministerul Educatiei Nationale din Romania. In teza de doctorat, actualul Ministru de Justitie tudorel Toader a fostunul din expertii tezei pentru autoriazare in CNATDCU. Relatii Dr.Botomei Vasile, mobil 0744191717, Bacau, str.Oituz,33. Cer comunicarea dinpartea MJ, a unui raspuns la aceasta recomandare stiintifica.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.