ccf

Ministerul Justitiei, reactie privind protestul consilierilor de probatiune: „Procesul de consolidare a serviciilor de probatiune este o prioritate pe agenda ministrului”

Data: 21 January 2016, 12:42 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1805 afisari

Ministerul Justitiei a dat publicitatii, joi 21 ianuarie 2016, un comunicat de presa referitor la protestul consilierilor de probatiune in care anunta ca ministrul Raluca Pruna (foto) se va intalni in data de 29 ianuarie 2016 cu reprezentantii serviciilor de probatiune pentru a discuta despre recuperarea intarzierilor din ultimii ani in ceea ce priveste consolidarea sistemului de probatiune ca solutie alternativa la executarea pedepsei din penitenciar.


Comunicatul Ministerului Justitiei:

Ministerul Justitiei a luat act de protestul consilierilor de probatiune, ce a avut loc in data de 20 ianuarie si doreste sa reitereze faptul ca procesul de consolidare a serviciilor de probatiune este o prioritate pe agenda ministrului.

In acest sens, a fost adoptat la sedinta de guvern din data de 19 ianuarie 2016 memorandumul privind conditiile de detentie, in care Ministerul Justitiei subliniaza importanta consolidarii serviciilor de probatiune prin adoptarea unor masuri incluse in calendarul investitiilor. Acest calendar va fi adoptat in termen de 3 luni de la aprobarea memorandumului pentru imbunatatirea conditiilor de detentie.

Ministrul se va intalni in data de 29 ianuarie 2016 cu reprezentantii serviciilor de probatiune pentru a discuta in detaliu recuperarea, intr-un termen realist, a intarzierilor din ultimii ani in ceea ce priveste consolidarea sistemului de probatiune ca solutie alternativa la executarea pedepsei din penitenciar.

Informatii generale

Activitatea sistemului de probatiune se desfasoara in interesul comunitatii, in scopul reintegrarii sociale a persoanelor condamnate, al diminuarii riscului de savarsire a unor noi infractiuni si al cresterii gradului de siguranta in comunitate. Promovarea sanctiunilor si masurilor comunitare urmareste reducerea costurilor sociale ale executarii sanctiunilor si masurilor penale prin diminuarea populatiei din unitatile penitenciare, valorificarea potentialului socioeconomic al infractorilor si mentinerea sigurantei comunitatii. Sursa: Legea 252/2013

In contextul aplicarii Noului Cod Penal si a Codului de Procedura Penala in 2014, datele statistice indica o scadere importanta a numarului de persoane intrate in custodia penitenciarelor si a centrelor de retinere si arest. Pentru prima data de la infiintarea serviciului de probatiune in Romania (1997), numarul persoanelor aflate sub supravegherea acestuia este mai mare decat al celor aflate in detentie in penitenciare. In acest sens, la data de 15 octombrie 2015 in supravegherea serviciilor de probatiune se aflau 37.817 persoane in timp ce in sistemul penitenciar se aflau 28.313 persoane private de libertate”.

sursa foto: www.voceavalcii.ro

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.