Ministerul Justitiei, decizie privind desfiintarea SIIJ

Data: 25 iunie 2020, 16:37 | autor: L.J. | 4 comentarii | 2157 afisari

Ministerul Justitiei condus de Catalin Predoiu (foto) a organizat in 24 iunie 2020 dezbaterea publica  asupra proiectului de lege privind desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, la care au participat reprezentanti ai unor organizatii neguvernamentale si ai unor asociatii ale magistratilor.In cadrul dezbaterii, au fost prezentate observatii si propuneri asupra proiectului de lege, atat cu caracter general, cat si punctuale, tehnice. De asemenea, s-a solicitat asumarea de catre Ministerul Justitiei a unor termene precise privind promovarea proiectului de lege.

Pe parcursul dezbaterii s-a reafirmat pozitia Ministerului Justitiei de a sustine desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, masura care, de altfel, este inclusa si in programul de guvernare.


Referitor la  observatiile si propunerile  prezentate in cadrul dezbaterii, s-a precizat ca acestea urmeaza a fi analizate si avute in vedere la definitivarea formei proiectului de lege care va fi supus aprobarii Guvernului si, ulterior, transmis Parlamentului.

„Decizia MJ cu privire la desfiintarea SIIJ este fara echivoc. Solutia privind desfiintarea SIIJ a fost si este sustinuta ferm de Ministerul Justitiei”, a declarat Olivia Diana Morar, secretar de stat in MJ.

 

Comentarii

# John date 30 iunie 2020 17:37 0

Acest individ, care nu a avut niciodata o clarviziune a sistemului de justitie, vine si sustine niste aberatii, pe care nici el nu le crede, referitoare la desfiintarea SIIJ. Intrebarea mea este, de ce?

# Deac date 30 iunie 2020 11:28 0

Vor sa ramana ca Mafie. sa nu ii controleze nimeni toti ashtia,judecatori cu numele,procurori derbedei gen Zdreantza, ministru cu numele. Predoiu face de ras Justitia, ce cauta acest pupincurist notoriu in fruntea unui minister important? Raspunsul e - doar catzeii sint buni la guvern, fiindca ei asculta ordinele

# DODI date 29 iunie 2020 23:19 +1

Slugarnicul Perdoiu nu face decât să-și ducă până la capăt rolul său de distrugere a justiției române. După ce a ”reușit” cu cele două coduri (și care bat recordul mondial la articole declarate de CCR ca fiind neconstituționale) acum încearcă și cu singura instituție juridică la care conducerea era numită strict profesional de CSM, fără intervenția tembelului de la Cotroceni și a pupincuriștilor din PNL. Sau poate tocmai din această cauză?

# Nicolae Blaga Nicolae date 26 iunie 2020 14:37 +3

De ce nu trebuie sa raspunda magistratii pentru greselile facute si dovedite inclusiv la CEDO? Nimeni nu este mai presus de lege.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.