Ministerul Justitiei a publicat un anunt privind selectarea adjunctului membrului national la EUROJUST

Data: 07 July 2017, 18:18 | autor: L.J. | 0 comentarii | 289 afisari

 

Ministerul Justitiei a dat publicitatii luni, 3 iulie 2017, un anunt cu privire la selectarea adjunctului membrului national la EUROJUST.


Iata anuntul Ministerului Justitiei:

1.Temeiul juridic si scopul anuntului

In temeiul art. 11 alin (4) , Titlul II din Ordonanta de Urgenta nr. 123/2007 privind unele masuri pentru consolidarea cooperarii judiciare cu statele membre ale Uniunii Europene publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 751 din 06.11.2007, aprobata cu modificari prin Legea nr. 85/2008, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 292 din 15.04.2008, modificata prin Legea nr. 35 din 2012, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 204 din 28 martie 2012, Ministerul Justitiei lanseaza procesul de selectie a adjunctului membrului national la EUROJUST

2.Conditii

Poate fi numita adjunct al Membrului national la EUROJUST persoana care indeplineste urmatoarele conditii cumulative:

a) este cetatean roman, cu domiciliul in Romania,

b) este procuror sau judecator cu o vechime in magistratura cu o vechime in magistratura de minimum 12 ani;

c) are experienta in combaterea formelor grave ale criminalitatii transnationale organizate, a coruptiei si terorismului;

d) are experienta practica in domeniul cooperarii judiciare internationale;

e) cunoaste la un nivel tehnic avansat (scris, vorbit) limba engleza, (cunoasterea la nivel avansat a unei a doua limbi de circulatie in UE reprezinta un avantaj).

Mandatul noului adjunct al membrului national la EUROJUST va incepe la o data convenita cu EUROJUST, dar nu mai devreme de 15.11.2017, candidatul castigator trebuie sa fie disponibil pentru preluarea functiei incepand cu aceasta data.

3. Drepturi si obligatii

Adjunctul membrului national la EUROJUST are locul de munca la EUROJUST, are dreptul la pasaport diplomatic si beneficiaza de drepturile salariale si de alte drepturi banesti corespunzatoare functiei diplomatice de consilier diplomatic, potrivit legislatiei de salarizare in vigoare pentru personalul trimis in misiune permanenta in strainatate.

in cazul in care adjunctul membrului national la EUROJUST este numit din randul judecatorilor, drepturile salariale si celelalte drepturi banesti se suporta, dupa caz din bugetul Ministerului Justitiei sau al inaltei Curti de Casatie si Justitie. Pentru adjunctul membrului national la EUROJUST numit din randul procurorilor, drepturile salariale si celelalte drepturi banesti se suporta, din bugetul Ministerului Public.

4. Functiile si atributiile adjunctului Membrului national la EUROJUST

Adjunctul membrului national la EUROJUST poate actiona in numele membrului national la EUROJUST, la cererea acestuia, sau il poate inlocui pe acestea, in functie de organizarea activitatii Biroului roman la EUROJUST. in cazul in care membrul national este ales presedinte sau vicepresedinte, adjunctul il poate inlocui pe membrul national in exercitarea competentelor ce ii revin in aceasta calitate. Adjunctul il inlocuieste de drept pe membrul national in caz de absenta, boala, abtinere, concediu sau vacanta a postului membrului national la EUROJUST.

Atributiile membrului national la EUROJUST sunt reglementate in art. 14, art. 141, 142 si art. 15 din Ordonanta de Urgenta nr. 123/2007 privind unele masuri pentru consolidarea cooperarii judiciare cu statele membre ale Uniunii Europene, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 751 din 06.11.2007, aprobata cu modificari prin Legea nr. 85/2008, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 292 din 15.04.2008, modificata prin Legea nr. 35 din 2012, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 204 din 28 martie 2012

5. Procedura

Adjunctul membrului national la EUROJUST este numit prin ordin al ministrului justitiei, cu avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii.

Persoanele interesate sunt rugate sa depuna la sediul Ministerului Justitiei-Directia Resurse Umane din strada Apolodor, nr. 17, sector 5 Bucuresti ori sa transmita prin e-mail o scrisoare de intentie in limba engleza si un curriculum vitae european tehnoredactate in format WORD sau pdf, insotite de copiile oricaror documente pe care candidatii le apreciaza ca fiind pertinente pentru a atesta experienta acestora si indeplinirea conditiilor mentionate la punctul 2, pana la data de 21 august 2017 la Directia Resurse Umane, la adresa dru@just.ro (tel 037.204.1176)

Candidaturile transmise dupa aceasta data nu nor fi luate in considerare.

Comisia de selectie, desemnata de ministrul justitiei, va selecta dosarele de candidatura potrivit criteriilor mentionate.

Afisarea rezultatelor cu lista persoanelor calificate pentru interviu va avea loc in data de 23 august 2017 pe site-ul Ministerului Justitiei. Persoanele care, in opinia Comisiei, intrunesc conditiile prevazute la punctul 2, vor fi invitate la un interviu in data de 1 septembrie 2017, incepand cu orele 10,00 la sediul Ministerului Justitiei din strada Apolodor nr. 17, sector 5 Bucuresti.

Eventualele modificari ale calendarului desfasurarii interviului urmeaza a fi anuntate in timp util, pe site-ul Ministerului Justitiei.

Afisarea rezultatelor interviului va avea loc in data de 5 septembrie 2017 pe pagina de internet a Ministerului Justitiei.

Interviul se va desfasura in limbile romana si engleza.

Precizam ca procedura este una de selectie competitiva, decizia cu privire la trimiterea adjunctului membrului national la EUROJUST apartinand ministrului justitiei.

6. Informatii suplimentare

Informatii suplimentare pot fi obtinute la Directia Resurse Umane (tel 037.204.1176) sau Directia Drept International si Cooperare Judiciara- Serviciul cooperare judiciara internationala in materie penala (tel 037.204.1085).

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.