ccf

Mesajul ambasadelor privind modificarile la Codurile penale

Data: 28 June 2018, 15:23 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1307 afisari

Ambasada Statelor Unite la Bucuresti reprezentata de Hans Klemm (foto) a publicat pe site-ul oficial joi, 28 iunie 2018, o declaratie despre care afirma ca este insusita de alte 11 ambasade, si in care se face apel pentru ca Romania sa ia in considerare potentialul impact negativ al amendamentelor la legislatia penala.


Statele Unite ale Americii, Belgia, Canada, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia si Suedia au semnat o declaratie in care cer Statului roman sa evite schimbarile la codurile penale, pe motiv ca acestea "ar slabi statul de drept si capacitatea Romaniei de a lupta impotriva infractionalitatii si coruptiei".


Declaratia publicata de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti:

"Importante tari partenere fac apel la Romania sa ia in considerare potentialul impact negativ al amendamentelor la legislatia penala

Primiti declaratia de mai jos in numele Belgiei, Canadei, Danemarcei, Elvetiei, Finlandei, Frantei, Germaniei, Luxemburgului, Olandei, Norvegiei, Suediei si Statelor Unite ale Americii:

Noi, partenerii si aliatii internationali ai Romaniei, facem apel la toate partile implicate in modificarea Codului Penal si a Codului de procedura penala sa evite schimbarile care ar slabi statul de drept sau capacitatea Romaniei de a lupta impotriva infractionalitatii si coruptiei. Romania a demonstrat un progres considerabil in combaterea coruptiei si construirea unui stat de drept eficient. Ii incurajam pe romani sa continue pe aceasta cale. Partenerii UE evoca de asemenea concluziile Consiliului European privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, din 12 decembrie 2017, care solicitau Romaniei sa isi concentreze eforturile asupra consolidarii progreselor obtinute, sa evite orice pași inapoi si sa apere independenta judecatorilor si procurorilor. Urmarim cu atentie schimbarile la codurile penal si de procedura penala si ne mentinem ingrijorarea ca mai multe dintre ele pot impiedica cooperarea internationala in domeniul aplicarii legii si pot afecta negativ lupta impotriva infractiunilor violente, a infractionalitatii organizate transfrontaliere, a infractiunilor financiare si a traficului de droguri si de fiinte umane. Incurajam toate partile implicate sa reexamineze raspunsul expertilor juridici romani precum Consiliul Superior al Magistraturii si sa solicite sprijinul expertilor juridici internationali cum sunt Grupul Statelor impotriva Coruptiei si Comisia de la Venetia".

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.