Manualul anual al Zilei Europene a Avocatilor 2018

Data: 12 September 2018, 11:28 | autor: l.J. | 0 comentarii | 285 afisari

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania condusa de avocatul Gheorghe Florea (foto) a dat publicatii Manualul anual al Zilei Europene a Avocatilor 2018. In cuprinsul documentului sunt prezentate pozitiile unor reputati avocati europeni, care isi expun crezul fata de ceea ce avocatul reprezinta in anul 2018, atat in Justitie, cat si mai ales in societate, dar si necesitatea apararii avocatilor in fata unor presiuni externe. In acest sens s-a subliniat nevoia de a-i apara pe avocati, ca ei "sunt in serviciul tuturor pentru a asigura aceasta egalitate, acest echilibru".


Potrivit UNBR in acest an tema Zilei Europene a Avocatilor va fi "Avocatii trebuie sa exercite profesia in libertate, sub protectia Statului de drept".

Manualul anual al Zilei Europene a Avocatilor 2018:

"#1

Consideratii introductive

CCBE este incantat sa poata marca editia 2018 a Zilei Europene a Avocatilor: “De ce sunt importanti avocatii: Apararea aparatorilor Drepturilor Omului si a Statului de Drept”. Asigurand apararea drepturilor cetatenilor, cateodata impotriva autoritatilor, avocatii joaca un rol important in mentinerea Statului de Drept. Pentru a putea actiona in acest mod, avocatii trebuie sa fie independenti fata de orice tip de influente, cum ar fi, intr-o succinta enumerare, cele politice, judiciare si guvernamentale.

Cu toate acestea, profesionistii dreptului sunt, din ce in ce mai des, subiect al amenintarilor, supravegherii, hartuirii si chiar al crimelor. Aceasta situatie ii priveste pe cetateni, tinand cont de faptul ca avocatii pot sa nu fie capabili sa apere drepturile cetatenilor in deplina libertate si in mod eficient. Mai mult decat atat, instrumentele europene si internationale care urmaresc protectia avocatilor nu au fost atat de eficiente pe cat era de asteptat, fiind lipsite de orice forta executorie.

In acest context, Consiliul Europei examineaza fezabilitatea unei Conventii europene a profesiei de avocat. Ca instrument obligatoriu pentru Statele semnatare, Conventia ar aduce beneficii cetatenilor, garantand accesul acestora la avocati independenti. Avocatii trebuie sa exercite profesia in libertate, sub protectia Statului de drept, ceea ce constituie tema Zilei Europene a Avocatilor din acest an.

Acest manual va sprijini cititorii sa se pregateasca pentru Ziua Europeana a Avocatilor, cu mai multe materiale disponibile pe website-ul nostru: https://www.ccbe.eu/actions/european-lawyers-day/.

Puteti sa ne contactati adresandu-ne orice intrebare sau comentariu. Asteptam cu nerabdare sa urmarim evenimentele pe care le veti organiza si sa sarbatorim impreuna o Zi Europeana a Avocatilor 2018, memorabila.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.