ccf

Magistratii se solidarizeaza cu avocatii: „AMR condamna ferm afirmatiile Ministrului Justitiei, care, prin criticile nefondate fata de proiectul de modificare a Legii nr. 51/1995, aduce in mod nejustificat indoiala asupra unei categorii profesionale, lasand a se intelege ca intregul corp de avocati, prin aceasta initiativa legislativa, nu urmareste decat sa-si creeze anumite avantaje”

Data: 30 May 2016, 13:17 | autor: C.G. | 1 comentarii | 10425 afisari

Asociatia Magistratilor din Romania, condusa de judecatorul Gabriela Baltag (foto), a dat publicitatii, luni 30 mai 2016, un comunicat de presa in care critica declaratiile ministrului Justitiei, Raluca Pruna, referitoare la „imunitatea” pe care ar avea-o avocatii ca urmare a modificarii si completarii Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat prin proiectul aflat in dezbateri in Parlament.


Comunicatul AMR:

Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) condamna ferm afirmatiile Ministrului Justitiei – doamna Raluca - Alexandra Pruna – care, prin criticile nefondate expuse in spatiul public fata de proiectul de modificare a Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, aduce in mod nejustificat indoiala asupra unei categorii profesionale, lasand a se intelege ca intregul corp de avocati, prin aceasta initiativa legislativa, nu urmareste decat sa-si creeze anumite avantaje, transpuse in 'imunitati' nedefinite si imaginare 'restauratii', nesocotind normele de conduita, aruncand o suspiciune generala in ce priveste activitatea acestora.

Mentiunile doamnei ministru sunt lipsite de sens, intrucat cetatenii tarii au nevoie de siguranta atunci cand apeleaza la un aparator, iar sugerarea posibilitatii pierderii garantiilor de confidentialitate prin alterarea evidenta a principiului egalitatii de arme intre acuzare si aparare, in relatia client – avocat, reprezinta o afectare grava a infaptuirii unui act de justitie obiectiv. Justificarile doamnei ministru nu au nicio legatura cu lupta anticoruptie, tema invocata permanent, ca un 'laitmotiv', mai ales atunci cand doreste motivarea inlaturarii sau amputarii drepturilor si libertatilor cetatenilor.

Desi se recomanda ca nu este un om politic, prin toate afirmatiile formulate in numele sistemului pe care-l reprezinta, afirmatii care ne-au acoperit de multe ori de rusine, in aceasta perioada, doamna ministru nu face decat sa aduca in atentia opiniei publice teme false, lipsite de orice fundament, ignorand cu buna stiinta problemele reale ce preocupa sistemul judiciar.

Mergand pe un drum al consolidarii ideii de 'suspecti de drept' ai cetatenilor republicii, recentele modificari aduse codului penal si codului de procedura penala nu fac decat sa confirme practicienilor actului de justitie ca, dupa 26 de ani de la schimbarea unui regim, nu s-a reusit deloc inlocuirea unor mentalitati, banuiala 'savarsirii de infractiuni' de catre oricine si nevoia de represiune cu orice pret, reprezentand inca regulile pe care se intemeiaza un act dreptate, in viziunea doamnei ministru Pruna!

Mai mult decat atat, zilele acestea, prin optiunile legislative comunicate sistemului judiciar, referitoare la un pachet de legi, cu propuneri controversate, promovat de Consiliul Superior al Magistraturii, in cursul anului 2015, propuneri care au generat nemultumiri evidente in interiorul sistemului judiciar, dupa o consultare a reprezentantilor magistratilor intr-un grup de lucru, care s-a dovedit a fi pur formala, intrucat de optiunile carora nu s-a tinut cont, asistam astazi la promovarea de catre Ministerul Justitiei - sub conducerea doamnei ministru Pruna - a unei 'politici oligarhice' de gestionare a problemelor importante ale justitiei, in mainile unui numar restrans de persoane, respectiv a presedintilor de instanta, inlaturand vointa colectiva, conturata in existenta colegiilor de conducere.

Aceasta gandire retrograda ne intoarce in timp, ca abordare si intelegere, inlocuind o politica transparenta in gestionarea problemelor justitiei cu una dictatoriala, imposibil de contestat.

Neregularitatile semnalate in expunerea de fata reprezinta numai o parte din pierderile pe care sistemul judiciar le sufera in gestionarea intereselor sale, intemeiate exclusiv pe interesele cetatenilor, motiv pentru care Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) nu poate sa nu sanctioneze discrepanta evidenta existenta intre argumentele de reforma, la nivel judiciar, invocate permanent si realitatea transpusa in masurile concrete adoptate!”.

Comentarii

# iuliian date 1 June 2016 10:47 0

:cine-i bun e si frumos si destept si iubit .

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.