Magistratii sar in apararea sefei CSM

Data: 21 ianuarie 2019, 11:48 | autor: L.J. | 0 comentarii | 857 afisari

Asociatia Magistratilor din Romania condusa de judecatoarea Andreea Ciuca (foto) a reactionat dupa atacul lansat la adresa presedintei Consiliului Superior al Magistraturii Lia Savonea si inspectorului sef al Inspectiei Judiciare Lucian Netejoru. Concret este vorba despre acuzatii lansate de un anumit site cum ca Lia Savonea si Lucian netejoru ar interveni in procese ca sa isi acopere urmele, acuzatii facute dupa ce Consiliul Superior al Magistraturii a cerut stramutarea unui dosar de la Curtea de Apel Bucuresti in care Forumul Judecatorilor din Romania si Asociatia pentru Apararea Statutului Judecatorilor solicita anularea hotararilor prin care s-a aprobat Regulamentul privind numirea procurorilor la Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie.


Desi siteul respectiv prezinta actiunea sefei CSM Lia Savonea ca fiind una fara precedent, Asociatia Magistratilor din Romania dezvaluie ca o situatie similara a avut loc spre exemplu in 2016.

Comunicatul Asociatiei Magistratilor din Romania:

“Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) a sustinut si sustine, in acord cu Constitutia si cu tratatele internationale la care Romania este parte, libertatea de exprimare, ca pilon al unei societati democratice.

Insa, Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) atrage atentia asupra unor nepermise derapaje, in numele libertatii de exprimare, rezultate fie din superficialitatea unei informari incorecte/insuficiente, fie din prezentarea intentionata a unor aspecte trunchiate sau din exprimarea unor neadevaruri ca fiind realitati. Problema, in sine, nu pare sa fie grava decat pentru cei ce cred in principii. In plus, o astfel de pervertire a libertatii de exprimare duce la consecinte vatamatoare cand decredibilizeaza, fara temei, institutia ce are, potrivit Constitutiei, rolul de garant al independentei justitiei, pe care il pretindem, ca atare, si ii invocam deseori efectele.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.