Mafia siciliana e biet copil!

Data: 07 November 2018, 11:55 | autor: L.J. | 0 comentarii | 565 afisari

Mafiotul de doi poli, Augustin Lazar – Procurorul General al Romaniei –, se joaca de-a legea si Constitutia. Ce mai conteaza? Romania transformata bataia de joc a gunoaielor statului paralel in Anul Centenar! Pe intelesul tuturor:

 


Orice act al unei autoritati publice poate fi contestat in fata justitiei, dar si orice act din sfera privata, teoretic vorbind. Legile, in contenciosul constitutional (CCR); hotararile de guvern, ordinele de ministru, hotararile consiliilor locale si judetene, alte acte administrative (ale puterii executive), decretele Presedintelui Romaniei, actele administrative ale puterii judecatoresti etc., in contenciosul administrativ; contractele civile, comerciale, de munca etc., in instantele de drept comun; chiar si actele privind organizarea si functionarea partidelor politice, in instantele prescrise de lege. In baza principiului universal al accesului liber la justitie.

Totusi, exista proceduri legale si constitutionale de stricta interpretare, care nu sunt, de principiu, supuse controlului de legalitate al justitiei, respectivul control fiind atribuit prin lege si / sau Constitutie unei alte autoritati decat cea judecatoreasca. Oricine ataca in instanta respectivele acte, proceduri, se va izbi de exceptia de inadmisibilitate, instantele urmand a constata ca nu pot interveni in controlul acelor acte, proceduri. Iata, de pilda, actele parlamentului de numire a guvernului sau remanierea unui ministru...; actele de natura politica, in genere, care au consecinte juridice, precum cele ale CSAT; actele de politica externa; unele acte ale Presedintelui Romaniei etc.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.