Lucian Onea, in razboi cu CSM

Data: 09 august 2020, 10:35 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1021 afisari

Procurorul Lucian Onea (foto), fostul sef al DNA Ploiesti, in prezent suspendat din functie dupa ce a fost trimis in judecata, alaturi de fostul procuror Mircea Negulescu, de catre procuroarea Adina Florea de la SIIJ pentru mai multe acuzatii, printre care represiune nedreapta  si cercetare abuziva, este in razboi cu Consiliul Superior al Magistraturii.


 

Mai exact, Onea incearca sa obtina in instanta anularea unei decizii emise de CSM in 2018.

Cauza a fost inregistrata initial la Curtea de Apel Bucuresti, insa instanta a admis exceptia necompetentei teritoriale exclusive, invocata prin intampinare, si a declinat competenta de solutionare a cauzei in favoarea Curtii de Apel Ploiesti, sectia specializata in litigii de contencios administrativ.

Astfel, primul termen in dosarul 7373/2/22019 a fost stabilit pentru data de 9 septembrie 2020.

Onea nu este la primul proces cu CSM. El a contestat la Inalta Curte Hotararea 26 din 19 februarie 2019 a Plenului.

Este vorba despre Hotararea prin care au fost validate numirile in functii de executie in cadrul SIIJ a procurorilor Adina Florea, Mihaiela Iorga-Moraru, Sorin Eugen Iasinovschi, Zarafina Puiu si Marin Nicolae.

Practic, fostul sef al DNA a contestat legalitatea Hotararii prin care a fost numita in functia de procuror al SIIJ Adina Florea, procuroarea care l-a trimis in judecata.

Numai ca in 23 iunie 2020, contestatia formulata de Lucian Onea a fost respinsa, solutia fiind definitiva.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.