LUAREA DE MITA SI TRAFICUL DE INFLUENTA. CAZUL PROCURORULUI TRAIAN NEDELCUTA - Rechizitoriul DNA din 20.07.2016 intocmit in dosarul nr. 606/P/2016: „Membrii familiei (...) au contactat-o pe grefiera Costache Mioara Damiana de la PJ Zimnicea in vederea influentarii procurorului de caz. in contextul acestor discutii, din partea familiei (...) a existat o oferta de mituire cu 10.000 euro, pe care grefiera a transmis-o procurorului Nedelcuta, cu scopul obtinerii unei solutii favorabile”

Data: 03 August 2016, 09:56 | autor: A.P. | 0 comentarii | 1550 afisari

Prin rechizitoriul intocmit la data de 20 iulie 2016 in dosarul nr. 606/P/2016, Directia Nationala Anticoruptie-Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie a dispus trimiterea in judecata sub control judiciar a inculpatului Traian Eduard Nedelcuta, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Teleorman, sub aspectul savarsirii infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta. Cauza a fost inaintata spre judecare Curtii de Apel Bucuresti.


proc. Paul Silviu DIMITRIU

Infractiunile retinute: luarea de mita - art. 289 alin. (1) CP rap. la art. 7 lit. b) din Legea 78/2000; traficul de influenta - art. 291 alin. (1) CP rap. la art. 7 lit. b) din Legea 78/2000.

Solutia: „In baza art. 327 alin. (1) Cpp si art. 329 Cpp, precum si art. 350 Cpp, (...), dispun trimiterea in judecata a inculpatului Nedelcuta Traian Eduard, (...), procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Teleorman, sub aspectul savarsirii infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta prev. de art. 289 alin. (1) Cp cu rap. la art. 7 lit. b) din Legea nr. 78/2000 si art. 291 alin. (1) Cp cu rap. la art. 7 lit. b) din Legea nr. 78/2000, ambele cu aplic. art. 38 alin. (1) Cp”.

>>Rechizitoriul din 20.07.2016 intocmit de DNA-Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, in dosarul nr. 606/P/2016

Extras din rechizitoriu:

In drept,

-Fapta inculpatului Nedelcuta Traian Eduard care, in calitatea sa procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman, la inceputul lunii mai 2014, in contextul cercetarii in stare de arest preventiv a lui (...), in dosarul de urmarire penala nr. 211/P/2014 al Parchetului de pe langa Tribunalul Teleorman, a acceptat oferta de mituire cu suma de 10.000 euro facuta de familia (...) (... si ...), prin intermediul grefierei Costache Mioara Damiana, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Zimnicea, promitand ca va da o solutie favorabila lui (...), mai precis va schimba incadrarea juridica din infractiunea de tentativa de omor intr-una mai putin grava – vatamare corporala, ceea ce ii va permite declinarea dosarului la Parchetul de pe langa Judecatoria Zimnicea, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de luare de mita prev. de art. 289 alin. (1) Cp cu rap. la art. 7 lit. b) din Legea nr. 78/2000

-Fapta inculpatului Nedelcuta Traian Eduard care, in calitatea sa procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman, la inceputul lunii mai 2014, in contextul cercetarii in stare de arest preventiv a lui (...), in dosarul de urmarire penala nr. 211/P/2014 al Parchetului de pe langa Tribunalul Teleorman, a pretins si primit efectiv suma de 2.000 euro, de la membrii familiei (...) (... si ...), prin intermediul aceleiasi grefiere Costache Mioara Damiana, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Zimnicea, afirmand ca suma respectiva ii este necesara pentru a o remite medicului legist in vederea influentarii acestuia sa elibereze unui certificat medico-legal care sa il ajute in dispunerea solutiei favorabile lui (...), intruneste elementele constitutive ale infractiunii de trafic de influenta prev. de art. 291 alin. (1) Cp cu rap. la art. 7 lit. b) din Legea nr.78/2000.

Se va face aplicarea disp. art. 38 Cp referitoare la concursul de infractiuni”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.