LITIGIU PRIVIND FUNCTIONARII PUBLICI – Acordarea diferentei salariale rezultata din aplicarea de procente si aplicarea claselor de salarizare a personalului care a trecut intr-o noua transa de vechime in munca/in functie ulterior datei de 01.01.2011:” Administratia Prezidentiala, autoritatea judecatoreasca, Guvernul, ministerele, fac parte din categoria de personal careia i se aplica dispozitiile legii nr.71/2015”

Data: 27 July 2018, 13:03 | autor: L.J. | 0 comentarii | 485 afisari

Tribunalul Bucuresti, Sectia a II-a Contencios Administrativ si Fiscal a admis in parte in 19.01.2017 cererea reclamantilor si l-a obilgat pe parat sa emita actele prin care sa recalculeze salariul de baza si sporurile de care beneficiaza fiecare dintre reclamanti, la nivelul maxim al acestor drepturi salariale acordat in cadrul institutiei pentru fiecare functie, grad, treapta, clasa si gradatie, incepand cu data de 9.04.2015.
Prin cererea inregistrata initial pe rolul Curtii de Apel Bucuresti si declinata la Tribunalul Bucuresti, reclamantii au solicitat, in contradictoriu cu paratul, ca prin hotararea ce se va pronunta sa se dispuna:
- obligarea paratului, ca incepand cu data de 01.03.2013 sa emita pentru fiecare reclamant in parte, noi ordine/dispozitii de salarizare in vederea recalcularii salariului de baza in acord cu art. 1 alin. 51 din OUG nr. 83/2014, astfel cum a fost modificata si completata prin Legea nr. 71/2015, in functie de vechimea in profesie si in munca, gradul profesional si a functiei indeplinite in cadrul institutiei;
- obligarea paratului la acordarea, incepand cu data de 01.03.2013 pana la data platii efective, in temeiul Deciziei ICCJ publicata in Monitorul Oficial precum si art. 1 alin. 51 din OUG nr. 83/2014, astfel cum a fost modificata si completata prin Legea nr. 71/2015, a diferentei salariale rezultata din aplicarea de procente si aplicarea claselor de salarizare a personalului care a trecut intr-o noua transa de vechime in munca/in functie ulterior datei de 01.01.2011;
- obligarea paratului ca la emiterea ordinelor/dispozitiilor de salarizare sa tina cont, in cazul promovarilor in functie si al numirii in functii de conducere a functionarilor publici, de procentele aferente vechimii in munca si in functie, avute la data promovarii, care urmeaza sa fie incluse in salariul de incadrare brut lunar de la data de 31.12.2009, chiar daca respectiva vechime in munca/in functie a fost indeplinita ulterior acestei date.

Minuta Tribunalului Bucuresti:

“Admite in parte cererea privind pe reclamantii... in contradictoriu cu paratul ….
Obliga paratul sa emita actele prin care sa recalculeze salariul de baza si sporurile de care beneficiaza fiecare dintre reclamanti, la nivelul maxim al acestor drepturi salariale acordat in cadrul institutiei pentru fiecare functie, grad, treapta, clasa si gradatie, incepand cu data de 9.04.2015.
Obliga paratul sa plateasca reclamantilor diferentele de drepturi salariale dintre sumele primite de acestia si sumele rezultate in urma recalcularii, incepand cu data de 9.04.2015.
Cu recurs in 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmand a fi depusa la Tribunalul Bucuresti”.

Extras din sentinta:

Analizand actele si lucrarile dosarului, tribunalul retine ca reclamantii au calitatea de functionar public in cadrul autoritatii publice parate, aspect necontestat, iar acestia pretind ca sunt indreptatiti sa beneficieze de salarii egale pentru aceeasi incadrare in functie, incepand din anul 2013.
Tribunalul considera insa ca normele legale aplicabile in perioada pentru care se pretind drepturi salariale justifica numai partial temeinicia actiunii deduse judecatii.
Astfel, pentru perioada anterioara intrarii in vigoare a legii nr.71/2015, 9.04.2015, tribunalul are in vedere disp. art.1 din legea nr.284/2010, potrivit carora acest act normativ are ca obiect de reglementare stabilirea unui sistem unitar de salarizare pentru personalul din sectorul bugetar platit din bugetul general consolidat al statului si incepand cu data intrarii in vigoare legii, drepturile salariale ale personalului bugetar sunt si raman in mod exclusiv cele prevazute in aceasta lege.Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.