LITIGII DE MUNCA - “Apelanta a recunoscut neplata salariului catre intimata”

Data: 16 September 2019, 11:57 | autor: L.J. | 0 comentarii | 277 afisari

Prin Decizia 300/2018, Curtea de Apel Constanta a respins apelul, ca nefondat.

Prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului Constanta, reclamanta [...], in contradictoriu cu parata [...], a solicitat instantei obligarea paratei la plata sumei de 25 905 lei reprezentand salarii neincasate in perioada 02.07.2016-02.08.2017.
In expunerea situatiei de fapt, reclamanta a aratat ca la data de 02.07.2016 a incheiat cu parata [...] contractul individual de munca nr. …/02.07.2016 prin care reclamanta, in calitate de salariat, s-a obligat sa desfasoare pe o perioada nedeterminata activitate medicala, mai exact examinari Computer Tomografie, analiza dosarului pacientului cu indicatie pentru computer tomografie si redactarea unui rezultat pentru fiecare examinare de computer tomografie, la sediul secundar din [...], localitatea Constanta, durata timpului de lucru fiind de 8 ore/zi.
Desi reclamanta si-a indeplinit toate obligatiile asumate contractual, mentionate la litera N. punctul 2. din contract, angajatorul nu si-a executat niciodata obligatia de plata a salariului de la momentul semnarii contractului, incalcand astfel prevederile litera N. punctul 4. din contractul individual de munca.
In egala masura parata [...] a incalcat dispozitiile Codul muncii, neefectuand plata salariului cuvenit pentru munca prestata in conditiile art. 166 Codul muncii, respectiv cel putin odata pe luna.
Prin sentinta civila nr. 1702/25.06.2018 Tribunalul Constanta a luat act de renuntarea paratei la judecata cererii reconventionale, a admis actiunea principala formulata de reclamanta [...] si a obligat parata la plata in favoarea reclamantei a sumei de 25 905 lei reprezentand salarii neincasate in perioada 02.07.2016 - 02.08.2017, precum si la plata sumei de 1190 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata. In termen legal, impotriva acestei sentinte a declarat apel parata [...], considerand-o nelegala si netemeinica.

Minuta Curtii de Apel Constanta:

“In raport de situatia de fapt si de drept prezentata, cererea de obligare a apelantei parate la plata drepturilor salariate a fost corect admisa de prima instanta. Pentru considerentele expuse, apelul va fi respins ca nefondat”.

Extras din decizia Curtii de Apel Constanta:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.