LIBERARE CONDITIONATA - “Fapt ce nu a fost de natura a-l determina sa-si schimbe conduita”

Data: 28 May 2019, 13:18 | autor: L.J. | 0 comentarii | 326 afisari

Prin Decizia din 05.09.2017, Tribunalul Bucuresti a respins, ca neintemeiata, cererea de liberare conditionata formulata de condamnat.

Prin sentinta penala pronuntata de Judecatoria..., in baza art.587 C.p.p. cu aplicarea art.100 C.p. a fost admisa cererea de liberare conditionata formulata de petentul condamnat si s-a dispus liberarea conditionata a acestuia de sub puterea mandatului de executare nr.227/2015, emis de Judecatoria Zalau.
Pentru a hotari astfel , prima instanta a retinut urmatoarele:
Petentul condamnat se afla in executarea unei pedepse de 3 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala pronuntata de Judecatoria... pentru savarsirea infractiunii de santaj, fapta din data de 18.05.2015 si 22.05.2015, constand in aceea ca a amenintat-o cu acte de violenta pe persoana vatamata si i-a solicitat 5000 euro sa il ierte pentru faptul ca, in perioada in care s-a aflat in inchisoare, persoana vatamata avusese o relatie cu fosta sa prietena.
Din relatiile comunicate de penitenciar a rezultat ca executarea pedepsei a inceput la data de 22.05.2015 si urmeaza sa expire la 21.05.2018.
Cu privire la comportamentul petentului in penitenciar, in caracterizarea intocmita s-a retinut ca a fost sanctionat disciplinar o singura data, iar pe perioada executarii pedepsei, desi a prezentat dificultati de adaptare la exigentele mediului privativ de libertate, in anumite perioade a manifestat interes fata de demersurile educationale insusindu-si partial mesajul educativ.
Examinand in acest context indeplinirea de catre petent a cerintelor reglementate de art.100 din C.pen. – ce reprezinta dreptul comun in materia liberarii conditionate - instanta a constatat in primul rand ca pana la data de 03.05.2017, din totalul de 1096 zile inchisoare, petentul a executat 731 de zile, potrivit procesului-verbal intocmit de comisia de liberare conditionata. Prin urmare, prima conditie a liberarii conditionate este indeplinita, deoarece condamnatul a executat doua treimi din pedeapsa, conf. art.100 alin.1 lit. a C.pen.
Cu privire la cea de-a doua conditie a liberarii conditionate, prev. de art.100 alin.1 lit. b C.pen., s-a constatat ca petentul executa pedeapsa in regim semideschis, petentul beneficiind de schimbarea regimului de executare prin sentinta penala nr...
Impotriva susmentionatei hotarari, in termen legal, a declarat contestatie Ministerul Public.

Minuta Tribunalului Bucuresti:

“Admite contestatia formulata de Ministerul Public impotriva sentintei penale pronuntata de Judecatoria Sectorului... pe care o desfiinteaza si rejudecand
Respinge ca neintemeiata cererea de liberare conditionata formulata de condamnat”.

Extras din decizia Tribunalului Bucuresti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.