LEGEA PRIVIND DREPTURILE PERSOANELOR CU DIZABILITATI – Probleme de neconstitutionalitate: “In conditiile respectarii cvorumului legal de sedinta, regula care guverneaza adoptarea hotararilor Parlamentului este intrunirea cvorumului decizional al majoritatii simple de voturi, respectiv jumatate plus unu din numarul senatorilor si/sau deputatilor prezenti la sedinta, exceptiile de la aceasta regula fiind expres prevazute de Legea fundamentala”

Data: 18 February 2019, 12:22 | autor: L.J. | 0 comentarii | 414 afisari

Lumea Juridica prezinta motivarea CCR privind obiectia de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.8/2016 privind infiintarea mecanismelor prevazute de Conventia privind drepturile persoanelor cu dizabilitati, obiectie formulata de Presedintele Romaniei.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi in privinta dispozitiilor art. I pct.10 [cu referire la art.6 alin.(2)] si cu unanimitate de voturi in privinta celorlalte texte legale, precum si a legii, in ansamblul sau, a decis:

A admis obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca art.I pct.6 [cu re-ferire la art.5 alin.(1) si alin.(2)], art.I pct.7 [cu referire la art.5 alin.(22) si (23)], art. I pct.8 [cu referire la art.5 alin.(6)], art. I pct.10 [cu referire la art.6 alin.(2)] si art. I pct.11 [cu referire la art.7 alin.(1) lit.e)] din Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.8/2016 privind infiintarea mecanismelor prevazute de Conventia privind drepturile persoanelor cu dizabilitati sunt neconstitutionale.
A respins, ca neintemeiata, obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca art.I pct.14 [cu referire la art.9 alin.(22)] din Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.8/2016 privind infiintarea mecanismelor prevazute de Conventia privind drepturile persoanelor cu dizabilitati, precum si legea in ansamblul sau, sunt consti-tutionale in raport cu criticile formulate.


Extras din decizia CCR:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.