LEGEA MINELOR – Inalta Curte, dezlegare de drept: “Se pot percepe doua sau chiar trei taxe, pentru aceeasi activitate, de catre autoritati diferite?"

Data: 07 August 2018, 14:57 | autor: L.J. | 0 comentarii | 773 afisari

Prin Decizia 27 in dosarul 303/1/2017, Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept - a admis, in parte, sesizarea formulata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de contencios administrativ si fiscal, in Dosarul nr. 628/59/2014, privind pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea urmatoarelor chestiuni de drept:
"- daca in interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 267 alin. (4) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare (Codul fiscal), pct. 134 alin. (1)-(4) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004, cu modificarile si completarile ulterioare (Normele metodologice), art. 3 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare (Legea nr. 50/1991), art. 15 si art. 44 din Legea minelor nr. 85/2003, cu modificarile si completarile ulterioare (Legea nr. 85/2003), se pot percepe doua sau chiar trei taxe, pentru aceeasi activitate, de catre autoritati diferite?
- daca in aplicarea dispozitiilor art. 267 alin. (4) din Codul fiscal si pct. 134 alin. (1)-(4) din Normele metodologice, taxa pentru eliberarea autorizatiei de foraje sau excavari se aplica numai pentru terenul afectat de foraj sau excavatie sau pentru intreaga suprafata exploatata?"

Judecatori:

Ionel Barba - presedintele Sectiei de contencios administrativ si fiscal - presedintele completului
Iuliana Maiereanu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Cezar Hincu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Mariana Constantinescu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Emilia Claudia Visoiu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Laura-Mihaela Ivanovici - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Veronica Nastasie - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Florentina Dinu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Carmen Maria Ilie - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.