Laura Kovesi, la judecata CSM

Data: 21 January 2019, 15:36 | autor: L.J. | 0 comentarii | 612 afisari

Sectia pentru procurori in materie disciplinara a CSM va lua in discutie in sedinta din 23 ianuarie 2018 speta vizandu-i pe fosta sefa DNA Laura Kovesi (foto) si pe procurorul Marius Iacob.


Laura Kovesi este acuzata de incalcarea art. 99, lit. a), c) si m), teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata si modificata, in timp ce Marius Iacob a fost trimis in judecata disciplinara pentru incalcarea literei i), teza I din acelasi articol de lege.

Prevederile legislative invocate:

“Constituie abateri disciplinare:

a) manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu; (…)

c) atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii; (…)

i) nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul sau procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa, precum si formularea de cereri repetate si nejustificate de abtinere in aceeasi cauza, care are ca efect tergiversarea judecatii; (…)

m) nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”.

Actiunea disciplinara a Inspectiei Judiciare fata de Laura Kovesi si Marius Iacob a fost inceputa in ianuarie 2018, dupa ce in spatiul public au aparut inregistrari cu fosta sefa a DNA cerandu-le procurorilor din subordine sa “decapeze institutional” intr-o speta vizandu-l pe premierul din acel moment, Sorin Grindeanu, de pe vremea cand acesta era viceprimar al Timisoarei.

Cele mai importante pasaje din dispozitivul IJ privindu-i pe Kovesi si Iacob:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.