Laura Codruta Kovesi este demisa de drept

Data: 04 June 2018, 12:40 | autor: Av. Aurelian PAVELESCU | 0 comentarii | 2602 afisari

Laura Codruta Kovesi este demisa de drept, contractul de munca fiind desfiintat. Activitatea DNA se suspenda constitutional, daca Iohannis nu emite imediat decretul de revocare.


La data publicarii in Monitorul Oficial a Deciziei CCR de obligare a Presedintelui Iohannis sa semneze Decretul de revocare a Codrutei Kovesi, Kovesi ESTE DEMISA DE DREPT. De la aceasta data, actele lui Kovesi sunt nule absolut, iar activitatea DNA INCETEAZA, pana la intrarea in ordinea constitutionala! In cazul in care Iohannis nu semneaza Decretul de revocare. Care sunt ratiunile juridice?

1) Potrivit art. 1 (5) din Constitutie: "In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie". Potrivit art. 142 (1) din Constitutie: "Curtea Constitutionala este garantul suprematiei Constitutiei.". Potrivit art. 147 (4) Constitutie: "Deciziile Curtii Constitutionale se publica in Monitorul Oficial al Romaniei. De la data publicarii, deciziile sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor." Ce spun textele de mai sus? a) Constitutia este legea suprema si este obligatorie; b) Curtea Constitutionala este instanta prin care se pune in executare ordinea constitutionala, in cazul incalcarii sale, iar ordinele CCR (deciziile) sunt obligatorii general, adica in fata oricarei persoane, institutii sau chiar alte state (acte ale statului roman putand a fi cenzurate de CCR).

2) Presedintele Iohannis a avut posibilitatea refuzului la propunerea Ministrului Toader NUMAI pentru ca, la acea data, NU exista Decizia CCR. Dupa Decizia CCR nu mai exista o asemene posibilitate nici pentru Iohannis, nici pentru viitori presedinti, oricare ar fi ei, pentru ca Decizia CCR are valoarea textului constitutional insusi. A fost stabilita in concret ordinea constitutionala.

3) Se pune, in mod total neprofesionist, problema: Presedintele Romaniei poate refuza semnarea Decretului de revocare a Codrutei Kovesi, aceasta urmand sa ramana in functie! NU ESTE POSIBIL! Deoarece Decizia CCR actioneaza de plano, INDIFERENT DE REFUZUL PRESEDINTELUI. Presedintele, potrivit textelor constitutionale de mai sus, nu poate bloca Decizia, nu o poate lovi cu caducitatea, deoarece nu are temei constitutional, iar Constitutia prin Decizia CCR actioneaza EXORBITANT. CCR nu doar il obliga pe Presedinte, ci restabilieste ordinea constitutionala dincolo de orice opreliste, nu numai pentru situatia lui Kovesi si Iohannis, ci pentru orice situatie de acest fel pentru viitor. Pana cand? Pana la o eventuala modificare a Constitutiei. Pana atunci, Decizia CCR este obligatorie.

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.