Kovesi, lasata pentru la toamna

Data: 22 iulie 2020, 16:54 | autor: L.J. | 0 comentarii | 317 afisari

Previzibila decizia procurorilor CSM in ceea ce priveste dosarul disciplinar in care au fost trimisi in judecata fosta sefa a DNA Laura Kovesi (foto stanga) si fostul ei adjunct Marius Iacob (foto dreapta).

Miercuri, 22 iulie 2020, a avut loc un nou termen in acest dosar, insa procurorii au decis sa amane pentru data de 16 septembrie 2020. Cel mai probabil, aceasta cauza nu va fi finalizata in 2020.


Laura Kovesi si Marius Iacob au fost trimisi in judecata disciplinara la data de 9 ianuarie 2018, prin actiunea disciplinara exercitata in dosarul 4759/IJ/912/DIP/217.


Inspectia Judiciara o acuza pe Laura Kovesi de savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de urmatoarele litere ale articolului 99 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor:

- „a) manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”;

- „c) atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”;

- „m) nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”.

La randul lui, Marius Iacob este judecat pentru abaterea disciplinara stipulata la litera i, teza I din acelasi act normativ:

„nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul sau procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa” (click aici pentru a citi pe larg de ce sunt acuzati cei doi).

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.