Klaus Iohannis, decizie pentru judecatoarea vanata de DNA ani la rand

Data: 15 ianuarie 2020, 12:58 | autor: L.J. | 0 comentarii | 764 afisari

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto) a luat miercuri, 15 ianuarie 2019, o decizie in privinta judecatoarei Raluca-Beatrix Cuc de la Tribunalul Bihor.


Magistratul a fost vanat de DNA ani la rand. Astfel, in 31 martie 2014, DNA publica un comunicat de presa in care anunta declansarea urmaririi penale fata de judecatoarele Florica Roman si Denisa Vidican, de la Curtea de Apel Oradea, precum si fata de judecatorii Raluca Beatrix Cuc si Ovidiu Galea, de la Tribunalul Bihor.

Peste alte trei luni, in 3 iulie 2014, DNA dadea publicitatii un alt comunicat de presa in care anunta trimiterea in judecata a judecatorilor, rechizitoriul fiind semnat de procurorii Ciprian Man si Dan Chirculescu de la DNA Oradea (intre timp plecati din DNA, primul dat afara, al doilea la pensie), si apoi confirmat de seful Sectiei I a DNA de la acea vreme Gheorghe Popovici.


Acuzatiile erau urmatoarele:

-Florica Roman, pentru un pretins trafic de influenta si favorizarea faptuitorului;
-Denisa Vidican, pentru un pretins abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului;
-Raluca Beatrix Cuc, pentru un pretins abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului;
-Ovidiu Galea, pentru un pretins abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals, participatie improprie la savarsirea infractiunilor de fals intelectual si fals informatic;


Au urmat ani grei pentru cei patru judecatori, ani in care au fost suspendati din functie de CSM. Numai ca, in noiembrie 2015, Curtea de Apel Cluj a dispus restituirea cauzei la parchetul anticoruptie, pentru ca apoi, in februarie 2016, Inalta Curte sa confirme hotararea CA Cluj.

De atunci, dosarul a stat la DNA, fiind preluat de structura centrala. Aici, s-au produs anumite schimbari a incadrarilor juridice, iar noile acuzatii au fost:

-Florica Roman, trafic de influenta, favorizarea faptuitorului si complicitate la fals;
-Denisa Vidican, abuz in serviciu;
-Raluca Beatrix Cuc, abuz in serviciu;
-Ovidiu Galea a ramas cu infractiunile de fals.


In cele din urma, dosarul a fost clasat chiar de catre DNA.

Revenind, in 15 ianuarie, Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din functia de judecator la Tribunalul Bihor, delegata in functia de presedinte al Sectiei a II-a civila din cadrul acestei instante a judecatoarei Raluca-Beatrix Cuc.

Aceasta paraseste sistemul in urma pensionarii.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.