Klaus Iohannis a sesizat CCR (Sesizarea)

Data: 11 June 2018, 15:45 | autor: L.J. | 1 comentarii | 2401 afisari

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto) a sesizat, luni 11 iunie 2018, Curtea Constitutionala a Romaniei.


Vizata este Legea privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a retelelor si sistemelor informatice. Conform sesizarii de neconstitutionalitate, presedintele Romaniei Klaus Iohannis invoca faptul ca modul in care a fost adoptata respectiva lege incalca prevederile art. 1 alin. (5) raportat la cele ale art. 119 din Constitutie, neavand avizul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Art. 1 alin. 5 din Constitutia Romaniei - “In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie”.

Art. 119 din Constitutia Romaniei - “Consiliul Suprem de Aparare a Tarii organizeaza si coordoneaza unitar activitatile care privesc apararea tarii si securitatea nationala, participarea la mentinerea securitatii internationale si la apararea colectiva in sistemele de alianta militara, precum si la actiuni de mentinere sau de restabilire a pacii”.

Sesizarea presedintelui Klaus Iohannis:

Domnului Valer Dorneanu

Presedintele Curtii Constitutionale

In temeiul dispozitiilor art. 146 lit. a) din Constitutie si ale art. 15 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, formulez urmatoarea

Sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a retelelor si sistemelor informatice

La data de 24 mai 2018, Parlamentul a transmis Presedintelui Romaniei, in vederea promulgarii, Legea privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a retelelor si sistemelor informatice. Consideram ca prin modul in care a fost adoptata aceasta lege incalca prevederile art. 1 alin. (5) raportat la cele ale art. 119 din Constitutie, pentru motivele expuse in cele ce urmeaza.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Comentarii

# Iordache Marilena date 11 June 2018 22:40 +1

Serios ????!!!! Păi acum respectă hotărârile CCR ??? Un președinte într-o situație mai jalnică nu am vazut. Dar, gândindu-mă bine, cred ca un singur presedinte a fost la fel de jalnic : Iliescu după mineriade.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.