Klaus Iohanis, decizie pentru fosta sefa ICCJ Cristina Tarcea

Data: 13 februarie 2020, 12:12 | autor: L.J. | 0 comentarii | 804 afisari

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a semnat joi, 13 februarie 2020, decretul de eliberare din functie, prin pensionare, a fostei sefe a Inaltei Curti de Casatie si Justitie Cristina Tarcea (foto).


In 6 februarie, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat in discutie solicitarea prin care fosta sefa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie solicita sa se pensioneze. In urma analizarii solicitarii, CSM a decis inaintarea catre presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a Cristinei Tarcea.

Cristina Tarcea a fost numita sefa instantei supreme in septembrie 2016, pentru un mandat de trei ani. Judecatoare suprema din 2004, Tarcea a fost singura candidata la presedintia Inaltei Curti.

La 28 iunie 2016, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat delegarea Cristinei Tarcea in fruntea ICCJ incepand cu 13 iulie 2016, ca urmare a numirii fostei sefe a instantei supreme, Livia Stanciu, in functia de judecator la Curtea Constitutionala.

Ulterior, in septembrie 2016, Tarcea a fost numita la conducerea Inaltei Curti pentru un mandat de trei ani.
 

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.