Judecatorul Sergiu Leon Rus de la Curtea de Apel Cluj a fost exclus din magistratura de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din CSM

Data: 09 May 2018, 12:47 | autor: L.J. | 1 comentarii | 1156 afisari

Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a decis miercuri, 9 mai 2018, excluderea din magistratura a judecatorului Sergiu Leon Rus (foto) de la Curtea de Apel Cluj. Decizia a fost luata dupa ce Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de judecatorul Sergiu Leon Rus pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) si c) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.


Mai exact, CSM l-a sanctionat cu excluderea din magistratura pe Sergiu Leon Rus pentru „manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”, respectiv „atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”.


Acesta a fost exclus din magistratura pentru prima data in 2008, cand CSM a retinut ca judecatorul Rus a avut o comportare nedemna in timpul exercitarii atributiilor de serviciu. La acea data, Sergiu Leon Rus a contestat decizia CSM la Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta suprema dispunand anularea sanctiunii CSM.

Comunicatul de presa al CSM din 9 mai 2018 privind sanctionarea disciplinara a domnului judecator Sergiu Leon Rus:

"In sedinta de azi, 9 mai 2018, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a admis actiunile disciplinare conexe exercitate de Inspectia Judiciara impotriva domnului judecator Sergiu Leon Rus, judecator in cadrul Curtii de Apel Cluj, in prezent suspendat din functie.

In temeiul prevederilor art.100 lit. e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, s-a aplicat domnului judecator sanctiunea disciplinara constand in „excluderea din magistratura”, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) si c) din acelasi act normativ - „manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”, respectiv „atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”.

Hotararea poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie."

Comentarii

# Natalia Kordoni date 10 May 2018 12:20 +1

Imi pare f.rau ca oamenii deștepți si cinstiți sant exclusi (pt.ca "deranjeaza").Intr-o tara in care corupția infloreste sa fi "necorupt"deranjează!Sânt sigură ca judecatorul Rus Sergiu isi va găsi DREPTATEA!MULT SUCCES!

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.