Judecatorul Cristi Danilet si-a luat flit de la Inalta Curte

Data: 19 mai 2020, 13:00 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1709 afisari

Judecatorul Cristi Vasilica Danilet (foto) de la Tribunalul Cluj a avut ghinion la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Astfel, instanta a mentinut sanctiunea disciplinara dispusa fata de Danilet de catre Sectia de judecatori in materie disciplinara din Consiliul Superior al Magistraturii. Concret, un Complet de 5 judecatori in materie civila a respins luni, 18 mai 2020, recursul formulat de Vasilica Danilet impotriva hotararii din 7 mai 2019, prin care judecatorii din CSM hotaraserea sanctionarea sa disciplinara cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 5% pe o perioada de 2 luni (click aici pentru a citi).

Sanctiunea fusese dispusa pentru comiterea de catre Danilet a abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in “manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in afara exercitarii atributiilor de serviciu".


Iata minuta Inaltei Curti de Casatie si Justitie (dosar 3378/1/2019):

“ Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Danilet Vasilica-Cristi impotriva Hotararii nr.15J din 7 mai 2019, pronuntata de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr.5/J/2019. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 18 mai 2020”.

In urma sanctiunii disciplinare dispusa de CSM si confirmata de ICCJ,  judecatorul Danilet nu va mai putea promova la o instanta superioara in urmatorii 3 ani.

Amintim ca judecatorul Danilet a fost trimis in judecata disciplinara si apoi sanctionat disciplinar pentru o postare de pe pagina sa de Facebook, de la inceputul anului 2019, privind o posibila iesire a Armatei pe strada impotriva politicului, pe care Vasilica il acuza ca vrea sa impuna controlul asupra mai multor institutii ale statului.

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.