JUDECATOR SUSPENDAT DIN FUNCTIE – Inalta Curte a hotarat: ”Sustinerile recurentului in sensul ca nu i s-a adus in mod efectiv la cunostinta acuzatia, nu i s-au comunicat nici dosarul si niciun inscris pe care reclamanta isi intemeiaza pretentiile si nu i-au fost asigurate facilitatile apararii prin luarea la cunostinta a dosarului, sunt lipsite de veridicitate”

Data: 30 January 2019, 12:34 | autor: L.J. | 0 comentarii | 502 afisari

Prin Decizia 107/2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, ca nefondat, recursul declarat de paratul A. impotriva incheierii din 5 aprilie 2017, pronuntata de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii.

Prin Rezolutia din 17.11.2016, emisa in Dosarul nr. x/2054, inregistrata sub nr. x/J/2016 pe rolul Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, Inspectia Judiciara a dispus exercitarea actiunii disciplinare impotriva judecatorului A. de la Curtea de Apel Cluj, sectia a III-a contencios administrativ si fiscal, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) si c) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Prin incheierea din 5 aprilie 2017, pronuntata in Dosarul nr. x/2016, sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus urmatoarele:

- cu unanimitate, respinge cererea de amanare a judecatii cauzei formulata de paratul judecator A., ca neintemeiata;

- cu unanimitate, recalificand cererea reconventionala ca si intampinare, respinge exceptiile invocate de parat, ca neintemeiate;

- cu majoritate, admite sesizarea din oficiu privind suspendarea din functie a paratului; in temeiul art. 52 alin. (1) teza a doua din Legea nr. 317/2004 dispune suspendarea din functie a domnului A. - judecator in cadrul Curtii de Apel Cluj incepand cu data de 06.04.2017 si pana la solutionarea definitiva a actiunii disciplinare ce face obiectul Dosarului nr. X/2016

- amana judecata cauzei si acorda termen de judecata la data de 10.05.2017, ora 12:00, in vederea discutarii conexarii prezentei cauze cu Dosarul nr. x/2017, termen la care vor fi discutate si probatoriile.

Impotriva incheierii mentionate la pct. 2 a declarat recurs paratul A., judecator in cadrul Curtii de Apel Cluj, invocand motivele prevazute de art. 488 alin. (1) pct. 1, 5, 6 si 8 C. proc. civ., in sustinerea carora expune criticile aratate in continuare.

Minuta ICCJ:

“Respinge, ca nefondat, recursul declarat de paratul A. impotriva incheierii din 5 aprilie 2017, pronuntata de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in Dosarul nr. x/2016.

Definitiva.”

Extras din decizia ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.