Judecator sanctionat disciplinar, admis la ICCJ

Data: 15 May 2019, 12:37 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2117 afisari

Un judecator sanctionat disciplinar a fost admis la Inalta Curte de Casatie si Justitie – condusa de presedinta Cristina Tarcea (foto) –, dupa proba interviului sustinuta marti, 14 mai 2019.


Este vorba despre Nicolae-Gabriel Ionas, de la Curtea de Apel Targu Mures, care a candidat pentru Sectia de contencios administrativ si fiscal a ICCJ. Pe 21 septembrie 2011, Ionas a primit un avertisment de la Sectia pentru judecatori in materie disciplinara, fiind gasit vinovat de savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. h) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, in forma aflata in vigoare in acel moment: „exercitarea functiei, inclusiv nerespectarea normelor de procedura (...) din grava neglijenta, daca fapta nu constituie infractiune” (abatere stipulata in prezent, intr-o forma usor diferita, la art. 99 lit. t) teza a II-a din acelasi act normativ).

Nicolae Ionas a fost pedepsit de catre CSM pentru ca a iesit din instanta cu un dosar, cu scopul de a-l motiva acasa, insa masina i-a fost sparta, iar documentele furate, procedura judiciara fiind prelungita cu 4 luni, intrucat partile au fost nevoite sa refaca dosarul (click aici pentru motivarea sanctiunii disciplinare).

Totusi, tinand cont ca efectele unei sanctiuni disciplinare „se sting” dupa 3 ani, judecatorul Ionas a putut candida pentru promovarea la Inalta Curte.

In afara de Nicolae Ionas,

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.