JUDECATOR SANCTIONAT DE CSM - Decizia ICCJ: ”Afirmatiile paratului judecator vizeaza o problema de interes general pentru sistemul de justitie din Romania”

Data: 06 February 2019, 13:07 | autor: L.J. | 0 comentarii | 339 afisari

Prin actiunea disciplinara inregistrata sub nr. x/J/2017 pe rolul Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, Inspectia Judiciara a solicitat aplicarea uneia dintre sanctiunile prevazute de art. 100 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare paratului A. - judecator in cadrul Curtii de Apel Pitesti, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de 99 lit. a) din aceeasi lege.

Prin Hotararea nr. 20J din 14 iunie 2017, sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara si, in baza art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004, a aplicat paratului A. - judecator in cadrul Curtii de Apel Pitesti, sanctiunea disciplinara constand in diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 20% pe o perioada de 5 luni pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din aceeasi lege.

Impotriva hotararii mentionate la pct. 2, a declarat recurs paratul A., formuland critici de nelegalitate si netemeinicie in dezvoltarea motivului prevazut de art. 488 alin. (1) pct. 8 C. proc. civ., in sensul celor aratate in continuare.

Minuta ICCJ:

“Admite recursul declarat de A. impotriva Hotararii nr. 20J din 14 iunie 2017, pronuntata de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in Dosarul nr. x/2017.

Caseaza hotararea atacata si, rejudecand, respinge actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva paratului A., judecator in cadrul Curtii de Apel Pitesti, ca neintemeiata.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.