Judecatoarea Mirela Popescu ramane sefa Sectiei penale ICCJ

Data: 05 July 2018, 13:11 | autor: L.J. | 0 comentarii | 730 afisari

Decizii extrem de importante adoptate de Consiliul Superior al Magistraturii miercuri, 4 iulie 2018, cand a avut loc sedinta Plenului, dar si sedinta Sectiei pentru judecatori, hotararile adoptate de judecatorii si procurorii din CSM fiind extrem de importante.


Una dintre solutiile Sectiei pentru judecatori viza prelungirea delegarii in functia de presedinte al Sectiei penale a Inaltei Curti si Casatie si Justitie a judecatoarei Mirela Sorina Popescu (foto), incepand cu data de 25 iulie 2018, pana la ocuparea functiei, dar nu mai mult de 6 luni. Prelungirea delegarii judecatoarei Mirela Popescu in functia de presedinte al Sectiei penale vine dupa ce la concursul organizat la inceputul anului 2018, aceasta nu a promovat examenul de pentru cel de-al doilea mandat in aceasta calitate, fiind de la acel moment delegata pe functie pentru 6 luni.

Totodata, Sectia pentru judecatori din CSM a suplimentat ordinea de zi, dispunand delegarea in functia de presedinte al Sectiei de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti a judecatorului Ionel Barba, incepand cu data de 10 iulie 2018, pana la ocuparea functiei prin concurs. Decizia vine in contextul in care in prezent se desfasoara concursul pentru ocuparea functiei de presedinte al Sectiei de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti, in concurs fiind inscrise judecatoarele Corina Corbu si Eugenia Marin.

O cerere aparte, care a fost respinsa de Plenul CSM a venit din partea judecatoarei suspendate din functie, Camelia Bogdan, care a solicitat CSM sa revoce protocolul CSM-SRI incheiat in 2012, respingand totodata si cererea de aparare a reputatiei profesionale formulata de aceasta.

In schimb, CSM si-a insusit cererea de aparare a independentei sistemului judiciar privitoare la unele declaratii facute de liderul PSD Liviu Dragnea in timpul mitingului PSD din 9 iunie 2018, si a hotarat admiterea acesteia. Fata de aceasta situatie, CSM a apreciat urmatoarele:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.