Judecatoarea Crina Muntean a incercat sa scape pe procedura (Minuta)

Data: 07 February 2020, 13:27 | autor: L.J. | 0 comentarii | 841 afisari

Judecatoarea Crina Muntean (foto), de la Tribunalul Bihor, a incercat miercuri, 5 februarie 2020, sa scape de dosarul disciplinar invocand un viciu de procedura.


Mai precis, Muntean a invocat exceptia nulitatii absolute a actiunii disciplinare, pretextand ca Inspectia Judiciara ar fi depasit termenul de 45 de zile de efectuare a verificarilor prealabile.

Cealalta exceptie se refera la o pretinsa imposibilitate a determinarii titularului sesizarii.

Sectia pentru judecatori in materie disciplinara i-a respins Crinei Muntean ambele exceptii si a acordat un nou termen pentru data de 19 februarie 2020.

Amintim ca Muntean a fost trimisa in judecata disciplinara pentru abaterea de la art. 99 lit. o) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor”.

Minuta Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara (dosar nr. 13/J/2019):

Cu majoritate,

Respinge exceptia nulitatii absolute a actiunii disciplinare ca urmare a depasirii termenului de 45 de zile de efectuare a verificarilor prealabile, formulata de parata Muntean Crina, ca neintemeiata.

Cu unanimitate,

Respinge exceptia nulitatii absolute a actiunii disciplinare pentru imposibilitatea determinarii titularului sesizarii, formulata de parata Muntean Crina, ca neintemeiata.

Repune cauza pe rol si incuviinteaza probele solicitate prin nota de probatorii de parata Muntean Crina, in sustinerea exceptiei nulitatii actiunii disciplinare pentru motivul vizand nerespectarea dispozitiilor legale privind repartizarea aleatorie a sesizarii.

Dispune emiterea unei adrese catre Inspectia Judiciara pentru a se comunica inscrisurile, in vederea administrarii probelor incuviintate. Acorda termen la data de 19.02.2020, ora 12,00, cu citarea partilor”.

Sursa foto: Newsweek.ro

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.