Judecatoarea care a protestat singura, exclusa din magistratura

Data: 23 septembrie 2020, 19:01 | autor: | 0 comentarii | 2226 afisari

O judecatoare care a protestat singura a fost exclusa din magistratura miercuri, 23 septembrie 2020, de catre Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din Consiliul Superior al Magistraturii.


Ne referim la fosta procuroare Brindusa Andreea Sarbu (foto), in prezent judecatoare la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, cunoscuta pentru semnarea unor memorii impotriva modificarilor la legile justitiei, precum si pentru participarea la protestele de pe treptele Curtii de Apel Bucuresti, la un moment dat fiind singura persoana care a luat parte la o astfel de manifestatie. Amintim ca la 10 aprilie 2019, CSM i-a taiat salariul cu 10% timp de o luna, gasind-o vinovata pentru intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile (art. 99 lit. h teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor – click aici pentru a citi). Sanctiunea a ramas definitiva, din cauza ca Brindusa Sarbu nu a atacat-o cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

De data aceasta, CSM a sanctionat-o pe judecatoarea de la JS1 nu pentru participarea la vreun protest, ci pentru un motiv asemanator celui care i-a adus pedeapsa de anul trecut – respectiv neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege (art. 99 lit. r teza I din Legea 303/2004).

Totusi, subliniem ca hotararea de excludere din magistratura nu a fost adoptata cu unanimitatea membrilor Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara.

Minuta hotararii din dosarul nr. 5/J/2020:

Cu majoritate,

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Sarbu Brindusa Andreea – judecator in cadrul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti.

In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Sarbu Brindusa Andreea – judecator in cadrul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti – sanctiunea disciplinara constand in „excluderea din magistratura” pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. r) teza I din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.