Judecatoarea care a atins un subiect sensibil pentru fosta sefa a Inaltei Curti iese din sistem

Data: 24 iulie 2020, 15:45 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1672 afisari

O judecatoare de la Curtea de Apel Bucuresti care in trecut a atins un subiect sensibil pentru fosta sefa a Inaltei Curti Livia Stanciu (foto), iese din sistem. Este vorba despre judecatoarea Doina Anghel.Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind:  “eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei ANGHEL DOINA, judecator la Curtea de Apel Bucuresti, incepand cu data de 01.09.2020”.


In 2014, judecatoarea Doina Anghel a sustinut un interviu la CSM pentru functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. 

Desi s-a prezentat aproape impecabil, Doina Anghel a atins un subiect mai delicat. Mai exact, a vorbit despre redactarea hotararilor judecatoresti in timpul prevazut de lege, in conditiile in care -  la acea vreme, la Inalta Curte, anumiti judecatori, printre care si sefa de atunci a ICCJ Livia Stanciu, au motivat hotarari chiar si dupa aproape un an de la pronuntare.

Doina Anghel a generat reactia Liviei Stanciu, care a replicat imediat: "Redactarea in termen trebuie facuta cu orice pret, chiar prin rabat la calitatea hotararii?"

Raspunsul judecatoarei de la CAB nu a fost unul cu care sa puncteze, probabil, in ochii sefei instantei supreme: "Nu cred ca am facut rabat de la calitate, chiar daca am respectat termenul de redactare. Nu cred ca in activitatea mea, respectand termenul de redactare, am facut rabat la calitate".

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.