ccf

Judecatoarea CAB care a anuntat ca intra in greva foamei, la judecata CSM

Data: 16 June 2019, 13:20 | autor: L.J. | 3 comentarii | 3672 afisari

Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii va lua in discutie in sedinta din 19 iunie 2019 cazul unei cunoscute judecatoare de la Curtea de Apel Bucuresti.


Aceasta a fost trimisa in judecata pentru presupuse abateri disciplinare prevazute de:

-art. 99 lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor - “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”;
-art. 99 lit. c) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor - “atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”.

Este vorba despre judecatoarea Lamiita Ciocea de la Curtea de Apel Bucuresti.

Aceasta a fost implicata in trecut in mai multe scandaluri, fiind spre exemplu amendata administrativ de Parchetul Curtii de Apel Bucuresti cu 750 lei pentru ca a distrus usa de patrimoniu din instanta dupa o disputa avuta cu grefiera. De asemenea, judecatoarea Ciocea a anuntat, de pe scarile CAB, ca intra in greva foamei in semn de protest fata de decizia sefiilor Curtii care au dorit sa o mute la o alta Sectie. Pentru aceste actiuni, dar si pentru altele, Lamiita Ciocea a fost sanctionata in repetate randuri de CSM cu avertisment, cu amenda sau cu suspendarea din profesie.

In martie 2015, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din CSM a decis suspendarea din profesie pentru o perioada de 6 luni. Suspendarea din profesie a fost dispusa de membrii CSM in baza a trei actiuni disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva Lamiitei Ciocea, judecatoarea fiind acuzata ca a refuzat nejustificat sa isi indeplineasca o indatorire de serviciu si ca a adus atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului Justitiei, prin actiuni "savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu".

Comentarii

# Petru Soldanescu date 16 June 2019 21:29 0

Vreau sa înțeleg și eu. De ce magistrații suspendați revin la post. În alte ministere :MApN, mai, militari din justiție, învățămint, sănătate, odată suspendați, eliminați nu mai pot reveni. Un om pedepsit nu mai poate face dreptate. Portocală mai poate lucra procuror... Legal vorbind?

# gica70 date 16 June 2019 20:35 0

Cum ajung asemenea oameni magistrati? Te crucesti!

# DODI date 16 June 2019 17:14 0

Și încă o dată se impune o testare anuală psihiatrică și psihologică a magistraților (includem obligatoriu aici și procurorii). Asta chiar cu riscul ca justiția românească să fie obligată să renunțe la mulți dintre cei acoperiți de SRI sau de cei cu grave carențe neuroLOGICE.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.