Judecatoare sanctionata disciplinar la numai doi ani de la intrarea in breasla

Data: 26 January 2020, 09:25 | autor: L.J. | 0 comentarii | 3554 afisari

O judecatoare a fost sanctionata disciplinar la numai doi ani de la intrarea in breasla, in calitate de magistrat definitiv.


 

Este vorba despre judecatoarea Alexandrina-Roxana Damaschin, de la Judecatoria Onesti, numita la aceasta instanta prin decretul prezidential nr. 1216 din 21 decembrie 2017.

Miercuri, 22 ianuarie 2020, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din Consiliul Superior al Magistraturii – condusa de presedinta CSM Nicoleta Tint (foto) – a sanctionat-o pe Alexandrina Damaschin cu avertisment pentru pretinsa savarsire a abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „exercitarea functiei cu grava neglijenta”.

Minuta din dosarul nr. 22/J/2019:

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Damaschin Alexandrina – judecator in cadrul Judecatoriei Onesti.

In baza art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Damaschin Alexandrina – judecator in cadrul Judecatoriei Onesti – sanctiunea disciplinara constand in 'avertisment' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t) teza a II-a din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.