Judecatoare exclusa din magistratura

Data: 25 April 2018, 15:24 | autor: L.J. | 0 comentarii | 933 afisari

Sectia pentru judecatori a CSM a dat publicitatii ordinea de zi solutionata miercuri, 25 aprilie 2018.


Astfel, Sectia pentru judecatori a decis excluderea din magistratura a judecatoarei Baciu Alina Manuela de la Tribunalul Dolj pentru savarsirea urmatoarelor abateri disciplinare:

-“atitudini nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”, abatere prevazuta de art. 99, lit. c din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor;

-“refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu”, abatere prevazuta de art. 99, lit. f din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

 Comunicatul CSM:


“In sedinta de azi, 25 aprilie 2018, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Baciu Alina Manuela, judecator in cadrul Tribunalului Dolj.

In temeiul prevederilor art.100 lit. e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, s-a aplicat doamnei judecator sanctiunea disciplinara 'excluderea din magistratura', pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. c) si f) din acelasi act normativ - 'atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii', respectiv 'refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu'.

Hotararea poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.


 


Comunicatul CSM:

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.