Judecatoare de la aceeasi instanta, sanctionate in aceeasi zi, pentru aceeasi abatere (Minuta)

Data: 01 iulie 2020, 17:21 | autor: L.J. | 1 comentarii | 1975 afisari

Doua judecatoare care sunt colege de instanta au primit sanctiune disciplinara din partea CSM in aceeasi zi si pentru aceeasi presupusa abatere disciplinara.


Este vorba despre judecatoarele Ioana Hermina Liciu si Daniela Predescu, de la Judecatoria Dragasani. Sectia pentru judecatori in materie disciplinara le-a gasit vinovate de posibila comitere a abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. r) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „neredactarea sau nesemnarea hotararilor judecatoresti sau a actelor judiciare ale procurorului, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”.

Cele doua au fost pedepsite prin taierea salariului cu 20% timp de sase luni. Sanctiunea nu este definitiva, putand fi atacata la ICCJ.

Minuta CSM (dosar nr. 2/J/2020):

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnelor Liciu Ioana Hermina - judecator in cadrul Judecatoriei Dragasani si Predescu Daniela – judecator in cadrul Judecatoriei Dragasani. In baza art.100 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Liciu Ioana Hermina - judecator in cadrul Judecatoriei Dragasani sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 20% pentru o perioada de 6 luni' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. r) din acelasi act normativ.

In baza art.100 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Predescu Daniela – judecator in cadrul Judecatoriei Dragasani sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 20% pentru o perioada de 6 luni' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. r) din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Comentarii

# iul date 2 iulie 2020 13:28 0

dar 75% nu se putea, dar excluderea din magistratura nu se putea. pacat eu le dam afara

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.