IOHANNIS, VICTORIE LA CCR - “Neconstitutionalitatea legii adoptate, in ansamblul sau”

Data: 12 March 2019, 11:22 | autor: L.J. | 0 comentarii | 807 afisari

CCR a dat publicitatii motivarea Deciziei 128 din 6 martie 2019 privind obiectia de neconstitutionalitate a Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019, obiectie formulata de Presedintele Romaniei. In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a admis obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca Legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019 este neconstitutionala, in ansamblul sau.

In motivarea obiectiei de neconstitutionalitate se arata ca, potrivit art.75 alin.(3) din Constitutie, dupa adoptare sau respingere de catre prima Camera sesizata proiectul sau propunerea legislativa se trimite celeilalte Camere, care va decide definitiv. In aplicarea acestei dispozitii, coroborata si cu prevederile art.75 alin.(4) si (5) din Legea fundamentala, regulamentele parlamentare prevad ca, potrivit competentei sale, Camera decizionala decide definitiv asupra unui proiect de lege sau a unei propuneri legislative printr-un vot final asupra intregului act supus dezbaterii parlamentare, ce poate avea loc intr-o sedinta consacrata acestui scop, conform programului de lucru aprobat. Acest vot final se realizeaza in formele si in modalitatile prevazute in regulamentele parlamentare.

Extras din decizia CCR:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.