IOAN SCURTU VS. FDGR – Sentinta Judecatoriei Sectorului 6 prin care istoricul Ioan Scurtu a fost obligat sa plateasca daune morale de 6.000 de lei catre Forumul Democrat al Germanilor din Romania: „Paratul a afirmat ca entitatea reclamanta apara valori straine unei societati democratice, respectiv principii fasciste... A acreditat ideea ca hotararea care sta la baza retrocedarii bunurilor catre reclamant nu ar fi una legala pronuntata de un judecator impartial, ci de unul influentat politic”

Data: 05 December 2018, 12:54 | autor: L.J. | 0 comentarii | 661 afisari

Prin Sentinta civila nr. 10451 din 15 decembrie 2017, pronuntata in dosarul nr. 9871/303/2017, Judecatoria Sectorului 6 l-a obligat pe istoricul Ioan Scurtu la plata unor daune morale in suma de 6.000 de lei catre Forumul Democrat al Germanilor din Romania pentru articolul „Schimbarea la fata a Grupului Etnic German din Romania”, publicat in ziarul Cotidianul si pe pagina de Internet www.cotidianul.ro, privind legatura dintre GEG si Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR).


Sentinta civila nr. 10451/15.12.2017. Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti

Obiectul dosarului: actiune in constatare

Judecator: Vlad Ionut Severincu

Minuta Judecatoriei Sectorului 6:

Admite in parte cererea formulata de reclamantul Forumul Democrat al Germanilor din Romania, cu sediul in judetul Sibiu, (...) in contradictoriu cu paratul Scurtu Ioan, cu domiciliul in Bucuresti, sect. 6, (...). Constata incalcarea de catre parat a drepturilor nepatrimoniale ale reclamantului la imagine si prestigiu, prin formularea, acreditarea si raspandirea in mass-media a unor afirmatii si acuzatii denigratoare/defaimatoare prin publicarea articolului 'Schimbarea la fata a Grupului Etnic German din Romania' in ziarul Cotidianul din 15.02.2017 si pe blogul personal al paratului http://ioanscurtu.ro/schimbarea-la-fata-a-grupului-etnic-german-din-Romania/. Obliga paratul la incetarea incalcarilor drepturilor nepatrimoniale anterior aratate ale reclamantului. Obliga paratul sa indeparteze din mediul virtual, respectiv de pe blogul sau, articolul 'Schimbarea la fata a Grupului Etnic German din Romania' si interzice pe viitor paratului sa faca afirmatii care aduc atingere drepturilor nepatrimoniale anterior aratate ale reclamantului. Obliga paratul sa publice in ziarul Cotidianul, pe cheltuiala paratului, intr-un singur numar, dispozitivul acestei hotarari. Obliga paratul sa plateasca reclamantului suma de 6000 lei cu titlu de daune morale. Cu drept de a formula cerere de apel, care se depune la Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti in termen de 30 de zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 15.12.2017”.

Extras din sentinta Judecatoriei Sectorului 6:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.