INTOARCEREA EXECUTARII SILITE - “Instanta nu a dispus restabilirea situatiei anterioare executarii”

Data: 22 octombrie 2019, 11:26 | autor: L.J. | 0 comentarii | 482 afisari

Prin Hotararea 948/2019, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a dispus intoarcerea executarii silite.

Prin cererea inregistrata pe rolul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti la data de 14.09.2018, avand ca obiect „cerere de intoarcere a executarii silite”, reclamantul A in contradictoriu cu paratii B si BEJ C a solicitat ca prin hotararea ce se va pronunta sa se dispuna in sensul obligarii paratului  B la plata sumei 2865 lei, executata nelegal in dosarul de executare de catre BEJ C, precum si la plata dobanzii legale, cu cheltuieli de judecata.

In motivare, reclamantul a invederat ca s-a pornit executarea silita la cererea paratului  B, fiindu-i poprite veniturile incepand cu luna decembrie 2017.

Prin sentinta civila nr. .../2018 pronuntata de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, instanta a admis contestatia la executare formulata de reclamant si a dispus anularea tuturor actelor de executare silita efectuate in dosarul de executare de catre BEJ C. A aratat ca debitorul nu a returnat nicio suma de bani din cele executare silit.

A atasat in dovedire o adeverinta eliberata de catre angajator, mentionand expres ca doar sumele inscrise in adeverinta i-au fost poprite, ultima luna de poprire fiind ridicata pe motivul anularii de catre instanta a masurilor de executare silita.

Minuta Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti:

“Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a B, invocata de parat, ca neintemeiata.
Admite actiunea civila avand ca obiect intoarcere executare formulata de reclamantul A, in contradictoriu cu paratul B, si pe cale de consecinta:
Dispune intoarcerea executarii silite efectuata in dosarul de executare silita de catre BEJ C si obliga paratul sa restituie reclamantului suma de 2865 lei.
Obliga paratul la plata catre reclamant a dobanzii legale penalizatoare, ce se va calcula de la data popririi efective a fiecarei sume lunare si pana la data platii efective a debitului.
Obliga paratul sa plateasca reclamantului suma de 50 lei, reprezentand cheltuieli de judecata – taxa judiciara de timbru si 1000 de lei, reprezentand cheltuieli de judecata – onorariu avocat.
Cu drept de apel in termen de 30 zile de la comunicare. Apelul se depune la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti”.

Extras din hotararea Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.