Inspectia Judiciara: “Nesocoteste deciziile CCR”

Data: 21 January 2020, 16:06 | autor: L.J. | 0 comentarii | 556 afisari

Inspectia Judiciara condusa de Lucian Netejoru (foto) a reactionat cu privire la posibila taiere a pensiilor de serviciu ale magistratilor.


Astfel, potrivit IJ,proiectul de lege privind eliminarea pensiilor de serviciu ale judecatorilor si procurorilor incalca brutal principiile independentei si inamovibilitatii  judecatorilor, nesocoteste deciziile CCR si nu are o „justificare obiectiva si rezonabila” pentru o asemenea limitare.

IJ mai arata ca proiectul dispune arbitrar o „reducere substantiala a nivelului pensiei de natura a afecta substanta dreptului de proprietate si a dreptului la compensatie  ca beneficiar al sistemului de asigurare de batranete”, dupa toate interdictiile, incompatibilitatile si ingradirile in exercitarea profesiei de judecator.

Iata pozitia IJ: 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.