INSPECTIA JUDICIARA INVINSA LA ICCJ – Completul de 5 judecatori: ”Este necontestat ca era incidenta Decizia Curtii Constitutionale nr. 1058, prin care s-a retinut ca 'dispozitiile lit. a), b), c) si d) ale art. 209 alin. (41) din C. proc. pen. sunt neconstitutionale' intrucat restrang nejustificat cazurile in care procurorii din cadrul parchetelor ierarhic superioare pot prelua urmarirea penala de la cele inferioare”

Data: 05 February 2019, 12:25 | autor: L.J. | 0 comentarii | 422 afisari

Prin Decizia 84/2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, ca nefondat, recursul declarat de Inspectia Judiciara impotriva Hotararii nr. 22J din 14 iunie 2017, pronuntata de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii.

Prin actiunea disciplinara inregistrata pe rolul Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii sub nr. 1/J/2017, Inspectia Judiciara a solicitat sa se dispuna aplicarea uneia dintre sanctiunile prevazute de art. 100 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare paratei A. - judecator in cadrul Tribunalului Arges, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. s) si lit. t) teza intai din Legea nr. 303/2004.

Prin Hotararea nr. 22J din 14 iunie 2017, pronuntata in Dosarul nr. x/2017, sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate, a respins, ca neintemeiata, actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara.

Impotriva hotararii mentionate a declarat recurs reclamanta Inspectia Judiciara, invocand motivul prevazut de art. 488 alin. (1) pct. 8 C. proc. civ. si sustinand ca hotararea atacata a fost pronuntata cu interpretarea gresita a dispozitiilor art. 99 lit. s) teza intai si lit. t) teza intai din Legea nr. 303/2004, pentru argumentele aratate in continuare.

Minuta ICCJ:


“Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Inspectia Judiciara impotriva Hotararii nr. 22J din 14 iunie 2017, pronuntata de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in Dosarul nr. x/2017.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.