Inspectia Judiciara. Actiune disciplinara la JS1 Bucuresti

Data: 02 October 2015, 10:21 | autor: A.P. | 0 comentarii | 1079 afisari

Inspectia Judiciara a CSM a dat publicitatii, joi 1 octombrie 2015, un comunicat de presa privind exercitarea actiunii disciplinare fata de judecatorul Irina Elena Leonte, din cadrul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, pentru nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor.


In motivarea rezolutiei dispuse la data de 28.09.2015 in cauza, Directia de inspectie judiciara pentru judecatori a retinut faptul ca judecatorul Irina Elena Leonte a amanat pronuntarea pentru perioade cuprinse intre 1 saptamana si 8 luni intru-un numar de 611 cauze.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii.

Comunicatul IJ:

"Inspectorii judiciari din cadrul Directiei de inspectie judiciara pentru judecatori au dispus prin rezolutia din data de 28.09.2015 exercitarea actiunii disciplinare fata de doamna Irina Elena LEONTE, judecator la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, pentru abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. h) teza I – 'nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor' – din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata si modificata.

In motivarea actiunii disciplinare s-a retinut faptul ca judecatorul a amanat pronuntarea pentru perioade cuprinse intre 1 saptamana si 8 luni intru-un numar de 611 cauze.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la raspunderea judecatorului in cauza".

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.