Inspectia Judiciara a finalizat Raportul de control la DNA pe dosarele mai vechi de 1 an de la data primei sesizari

Data: 13 June 2018, 15:20 | autor: L.J. | 0 comentarii | 990 afisari

 

Directia de inspectia judiciara pentru procurori condusa de inspectorul sef adjunct, procurorul Gheorghe Stan (foto) a finalizat Raportul de control privind verificarea modului in care au fost remediate deficientele constatate la nivelul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, in cazul dosarelor mai vechi de 1 ani de la prima sesizare.


Rezultatele Controlului desfasurat in perioada 16-20 aprilie 2018 au fost facute publice de Inspectia Judiciara in data de 13 iunie 2018 si prevad ca in luna mai 2018 la DNA se aflau in lucru un numar de 547 de cauze mai vechi de un an de la prima sesizare, spre deosebire de vara anului 2017, cand in cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie existau 724 dosare mai vechi de un an de la data primei sesizari.

Pasaje din Raportul Inspectiei Judiciara:

"Din situatia tabelara transmisa, a rezultat ca, in cursul anului 2016, la nivelul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, au fost pronuntate solutii de clasare, prin rechizitoriu sau ordonanta, in 34 cauze in care au fost dispuse masuri de supraveghere tehnica. Echipa de control a stabilit ca verificarea comunicarii acestor masuri, prevazuta in art. 145 Cod Procedura Penala, sa fie facuta in toate aceste cauze.

La data de 20 aprilie 2018, inspectorii judiciari au incheiat un proces-verbal, in care a fost consemnata modalitatea de verificare, precum si rezultatul verificarilor, semnat de inspectori si de conducerea Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie.

Ca urmare a verificarilor efectuate, a rezultat urmatoarea situatie:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.