INPPA organizeaza cursuri de pregatire profesionala in domeniul procedurii insolventei persoanei fizice

Data: 24 June 2015, 16:07 | autor: C.G. | 0 comentarii | 2268 afisari

Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor a anuntat organizarea unor cursuri de pregatire profesionala in domeniul procedurii insolventei persoanei fizice dedicate avocatilor din intreaga tara.


In vederea realizarii demersurilor pentru intrarea in vigoare a Legii privind procedura insolventei persoanelor fizice, promulgata la data de 18 iunie 2015, directorul INPPA, avocatul Traian Briciu (foto), a trimis adrese cu privire la organizarea cursurilor catre toate barourile din Romania si catre centrele teritoriale ale Institutului.

INPPA transmite ca scopul Legii privind procedura insolventei persoanelor fizice este instituirea unei proceduri colective pentru redresarea situatiei financiare a debitorului persoana fizica, de buna-credinta, acoperirea intr-o masura cat mai mare a pasivului acestuia si descarcarea de datorii a acestui debitor. in conformitate cu art. 9 alin. 2 din Lege - administratorul procedurii este desemnat de comisia de insolventa dintre practicienii in insolventa, executorii judecatoresti, avocatii si notarii publici inscrisi in Lista administratorilor procedurii si lichidatorilor pentru procedura insolventei persoanelor fizice.

De asemenea, potrivit art. 11 alin. 2 din Lege - lichidatorul este desemnat de instanta dintre practicienii in insolventa, executorii judecatoresti, avocatii si notarii publici inscrisi in Lista administratorilor procedurii si lichidatorilor pentru procedura insolventei persoanelor fizice. Cu privire la conditiile impuse de lege pentru a deveni administrator si lichidator in procedura instituita de prezenta Lege, art. 12 alin. 1 si 2 prevad posibilitatea pentru avocat de a avea aceasta calitate, daca are o vechime de minim 5 ani, cu conditia definitivarii in profesie, daca a absolvit cursuri de pregatire profesionala in domeniul procedurii insolventei persoanei fizice si in alte domenii cu relevanta pentru administrarea procedurilor de insolventa, buna reputatie, lipsa sanctiunilor disciplinare, dovada sediului si daca a fost admis la examenul pentru includerea in Lista administratorilor procedurii si lichidatorilor pentru procedura insolventei persoanelor fizice.

>>Adresa INPPA trimisa Barourilor din Romania

>>Adresa trimisa Centrelor teritoriale ale INPPA

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.