Infractiune concurenta. Decizia Inaltei Curti

Data: 09 iulie 2020, 15:52 | autor: L.J. | 0 comentarii | 844 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in materie penala, a solutionat in 9 iulie 2020 o sesizare in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile privind infractiunea concurenta.Iata Decizia 22  in dosarul 856/1/2020:


“Admite sesizarea formulata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a-II-a Penala, in dosarul nr.12265/299/2019, prin care se solicita pronuntarea unei hotarari prealabile in vederea dezlegarii de principiu a urmatoarei chestiuni de drept:

' In cazul in care o infractiune (A) este concurenta atat cu infractiunea ce reprezinta primul termen (B), cat si cu infractiunea ce reprezinta al doilea termen (C)al unei recidive postcondamnatorii, operatiunea de stabilire a pedepsei rezultante implica: 1) Aplicarea intai a regulilor recidivei postcondamnatorii cu privire la pedepsele stabilite pentru infractiunile (B) si (C), rezultanta fiind ulterior contopita, potrivit regulilor concursului de infractiuni, cu pedeapsa stabilita pentru infractiunea (A), concurenta atat cu infractiunea (B), cat si cu infractiunea (C) ? sau 2) Aplicarea regulilor concursului de infractiuni intre pedepsele stabilite pentru infractiunile (A) si (B), rezultantei fiindu-i aplicabile ulterior regulile recidivei postcondamnatorii prin raportare la pedeapsa stabilita pentru infractiunea (C), considerand ca interventia recidivei duce la ruperea concurentei dintre infractiunile (A) si (C)?'.

Stabileste ca, in cazul in care o infractiune (A) este concurenta atat cu infractiunea ce reprezinta primul termen (B), cat si cu infractiunea ce reprezinta al doilea termen (C) al unei recidive postcondamnatorii, operatiunea de stabilire a pedepsei rezultante implica aplicarea regulilor concursului de infractiuni intre pedepsele stabilite pentru infractiunile (A) si (B), rezultantei fiindu-i aplicate ulterior regulile recidivei post condamnatorii prin raportare la pedeapsa stabilita pentru infractiunea (C).

Obligatorie de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, potrivit art. 477 alin. (3) din Codul de procedura penala.

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.